2020. okt 12.

A Wonder Woman rendezője szerint végzetes lehet, ha bezárják a mozikat

írta: Szalai Szimi
A Wonder Woman rendezője szerint végzetes lehet, ha bezárják a mozikat

A koronavírus nem csak emberi áldozatait veszi sorra, hanem a mozikat is szépen lassan elássa. A Cineworld nemrég tett bejelentése szerint közel 700 amerikai és angol mozit zárnak be határozatlan időre. Nem mellesleg ehhez a hálózathoz tartozik a hazai Cinema City is, habár ez itthon ránk nem lesz hatással, hiszen amíg ki nem jön egy erre vonatkozó kormányrendelet addig a Cinema City tovább üzemel.

 wonderwoman1984-pattyjenkins-galgadot.jpg

Patty Jenkins, akinek a neve ismerős lehet már, hiszen az ő nevéhez fűződnek a Wonder Woman filmek, a Reutersnek elárulta aggodalmait a mozizás jövőjével kapcsolatban:


Ha véget vetünk neki, az visszafordíthatatlan lesz. Örökre elveszíthetjük a mozizást

 

A hollywoodi filmstúdiók egyre csak halogatják a nagy költségvetésű filmjeik bemutatását, így a moziknak amúgy sincs nagyon mit vetíteniük, azonban ha még be is zárják őket, akkor egy olyan ördögi kör veszi kezdetét, főleg ha ez hosszútávra szól, amiből még mankóval is nehéz lenne felállni. Patty Jenkins is attól tart, hogy a helyzet miatt a stúdiók is inkább áttérnek majd a stream felületekre, így teljesen kihagyva a filmjeik szélesvásznon történő bemutatását. Ezzel lassan búcsút mondhatunk a moziélménynek.


Nem hiszem, hogy bármelyikünk egy olyan világban szeretne élni, ahol a gyerekekkel csak a saját nappalidban tudsz filmet nézni, vagy ahol nem tudsz hova elmenni randizni.

 

Egyébként Jenkins azok között a nagy hollywoodi rendezők között van, aki az amerikai kormánytól pénzügyi mentőcsomagot várna a mozik számára.

Szerinte egyre kevesebb olyan nagyszabású akció film kerülne a streaming szolgáltatókra, mint a Wonder Woman.

 

Az történhet, mint a zeneiparban: a teljes iparág összeomolhat, ha olyanná teszik, ami nem lehet nyereséges.

 

Már most is nem egy olyan film van, ami átugrotta a szélesvásznon való megjelenést, és inkább online felületen mutatkozott be, vagy fog a jövőben. Ilyen például a Mulan, vagy az újra gondolt The Witches is ilyen lesz, hiszen az is inkább az HBO MAX-en fog megjelenni.

 

Ezzel ellentétben Jenkins reménykedik, hogy még nem áldozott le a moziknak és hogy talán a Wonder Woman 1984 egy olyan élmény lehet majd a nézők számára, ami újra kedvet hoz a moziba járáshoz. A filmet már háromszor is elhalasztották, de úgy néz ki 2020. december 24-én mégis láthatjuk a hazai mozivásznakon.

Szólj hozzá

hírek film hír filmipar patty jenkins wonder woman gal gadot wonder woman 2 wonder woman 1984 mozik bezárása