2020. okt 12.

Emmi néni csodálatos élete elsöpörte a Hét Dombot

írta: Siktár Vivi
Emmi néni csodálatos élete elsöpörte a Hét Dombot

Idén 4. alkalommal, szeptember 21. és október 4. között került megrendezésre a Hét Domb Fesztivál, de a járványügyi helyzetre való tekintettel online formában hirdették meg a szervezők. A Fesztivál félmilliós fődíját Száraz Eszter Emmi néni csodálatos élete című dokumentumfilmje nyerte, a közönségdíjat pedig Kovács István Az Ispotály ismeretterjesztő műve zsebelhette be.

emmi2.jpg

Hat felnőtt, valamint egy diák kategóriában versengtek a kiválasztott alkotások, a háromfős zsűriben Pokornyi Lia, Rófusz Ferenc és Réz András foglaltak helyet. Az idei rendezvény érdekessége, hogy a szakmai bizottság mellett, a közönség is értékelése is mérvadó volt, köszönhetően az online formának.

A Fesztivál záróprogramjaként vasárnap Fábry Zoltán 1969-es rendezését, A Pál utcai fiúk digitálisan felújított változatát tekinthették meg a fesztivál látogatói.

letoltes.jpg

A szervezés körül felmerültek jócskán problémák, tekintve, hogy a sorozatos pénzügyi elvonások következtében kétséges volt, hogy Komló részt tud-e venni szponzori formában. Végül a Komló Összeköt Egyesület közbelépésével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatával, valamint Hauni Hungária Gépgyártó Kft. felajánlásával tető alá tudták hozni, és a díjakra szánt összegek is rendeződtek.

A díjazottak teljes listája megtekinthető a Fesztivál honlapján.

Szólj hozzá

fesztivál hír 2020 Komló cineartblog CineArt Hét Domb Fesztivál