2020. okt 12.

Johnny Depp világhírű fotósként menti meg Japánt

írta: Csurilla Dániel
Johnny Depp világhírű fotósként menti meg Japánt

Itt a MINAMATA Oscar halász előzetese

A pocsék kritikákat kapó és franchise-gyilkos A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (2017) után egy apró, ám annál jelentősebb szerepben láttuk Kenneth Branagh Gyilkosság az Orient expresszen (2017) remake-jében, majd címszereplője volt annak az animációs folytatásfilmnek, amit senki nem várt, a Sherlock Gnomesnak (2018). Feltűnt a Legendás állatok 2-ben (2018), mely hasonlóan mélyre ásta a rajongók által nagy becsben tartott Varázslóvilág-szériát – igaz, nem Johnny volt a ludas.

minamata.jpg

Eladósodott, majd a bulvár média alkoholista és erőszakos férfiként könyvelte, illetve az utóbbi évek egyik legbrutálisabb válása is (Amber Hearddel) az ő nevéhez fűződik. Rájár a rúd, Johnny Deppre.

Ugyanakkor a franchiseokból való kilépés új utakat nyitott felé, s független filmek főszerepeire (Richard búcsút mond, Hazugságok városa), illetve epizódszerepeire vállalkozott (A barbárokra várva). Ezek valóban kisebb projektek, a rendezők által személyes filmek, melyekhez mind jól jött Johnny Depp neve. Azonban mind csúfosan megbuktak a mozikban, és a kritikai fogadtatásuk is rendkívül megosztó volt.

minamata_3.jpg

MOST viszont egy politikai drámában bújik a Life magazin háborús fotósa, W. Eugene Smith bőrébe. A Minamata egy 1950-es, 60-as években játszódó önéletrajzi thriller, mely Smith oknyomozását mutatja be a hírhedt japán város több évtizedes ólommérgezései nyomán. A rendezői székben a függetlenfilmes Andrew Levitas ül, míg a Smith és felesége írásain alapuló forgatókönyvet az elsőfilmes David Kessler jegyzi.

A Minamata február 21-én mutatkozott be a Berlinalén, azonban ugyancsak megosztotta a kritikusokat, s egyesek gyéren dramatizált Oscar-csalinak tartják, azonban Depp játékát többen dicsérik annak ellenére, hogy a „fehér ember megváltó” közhelyét erősíti. A Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon jelenleg 61%-on áll 23 kritikus véleménye alapján.

Nagyon várjuk már Johnny Depp visszatérését, s reménykedünk a legjobbakban. A Minamatában fontosabb szerepben Bill Nighy és Hiroyuki Sanada is fel fog tűnni.

A film várhatóan 2021 elején mutatkozik majd be.

Szólj hozzá

hírek trailer hír johnny depp grindelwald amber heard 2021 sherlock gnomes a karib-tenger kalózai Legendás Állatok cineart trailer 1 varázslóvilág gyilkosság az orient expresszen cineartblog legendás állatok 2