2020. okt 19.

Wes Anderson nyilatkozott Timothée Chalamet-ról

írta: Csurilla Dániel
Wes Anderson nyilatkozott Timothée Chalamet-ról

A híres texasi, különc rendező a GQ magazinnak adott interjújában rendkívül elégedett a 24 éves, fiatal színésszel való közös munkával. Timothée, szerinte, „olyan, mintha a Nouvelle Vouge időszakában született volna, ráadásul beszél még franciául is”.

Wes Anderson jövőre bemutatásra kerülő filmje, a The French Dispatch, egy szerelmeslevél az újságírásnak, s tele van az európai 20. századra vonatkozó intertextussal és tiszteletadással. Ilyen árulkodó utalás Chalamet karakterének neve is (Zeffirelli), aki egy Dylan-frizurájú francia diák forradalmárt alakít az antalógikus szerkezetű filmben.

00-the-best-outfits-from-the-french-dispatch-trailer-gq-february-2020.jpg

A rendező megjegyezte, hogy „Timmy változatos játéka” és „a másokkal való empatikus, közös munka” győzte meg igazán őt arról, hogy Timothée Chalamet az Anderson-családba való művész. Wes Anderson azt is elmondta, hogy az ifjú színész nagy rajongója a Lady Bird és a Szólíts a neveden óta – mely utóbbiért Chalamet Oscar-jelölést kapott.

A teljes interjú ITT olvasható.

Anderson The French Dispatch c. sztárparádéjában feltűnik többek között Bill Murray, Tilda Swinton, Jeff Goldblum és Frances McDormand is. A bemutató eredetileg az elhalasztott 2020-as Cannes-i Filmfesztiválon lett volna, majd a film októberre csúszott. A Disney égisze alatt futó Fox Searchlight várhatóan 2021. májusában mutatja be Wes Anderson új filmjét Cannes-ban. 

Szólj hozzá

blog interjú magazin trailer bob dylan hír szerző auteur bill murray wes anderson szerzői film francia film francia új hullám tilda swinton frances mcdormand gq Jeff Goldblum timothée chalamet cineartblog CineArt the french dispatch french new wave nouvelle vouge