2020. okt 23.

Avatar 2: Sigourney Weaver 6 percen át tartotta vissza lélegzetét a víz alatt

írta: Szalai Szimi
Avatar 2: Sigourney Weaver 6 percen át tartotta vissza lélegzetét a víz alatt

James Cameron filmje már egy jó ideje hatalmas titokban forgott, viszont nemrégiben sikerült befejezniük a várva várt Avatar 2-t. Sigourney Weaver 70 évesen vett részt a film forgatásán de ez csak arra motiválta, hogy dublőr nélkül saját maga csinálja végig a veszélyesebb jeleneteket is.

 avatar-2-weaver-913.jpg

James Cameron megerősítette, hogy a 2. rész teljesen leforgott, és emellett párhuzamosan a 3. rész is 95%-ban kész van a felvételekkel. Sigourney Weaver a filmsorozat egyik visszatérő karaktere, aki már korábban is dolgozott együtt a rendezővel az Alien filmek kapcsán. A The New York Times interjújában elmondta, hogy mennyire megterhelő volt a felkészülés a filmezésre, hogy meg tudják csinálni a folytatást.

A hírek szerint a film második része a vízalatti világát fogja felfedezni Pandora csodálatos bolygóján, amely a színészektől azt a feladatot követelte, hogy víz alatt játszanak. Weaver elmondása szerint rengeteg időt töltött mélytengeri búvárkodással több helyen is, például Key West, Florida de Hawaii területein is megfordult. Itt hátra dőlve az óceán fenekén figyelte ahogy  ördögráják úsztak el a feje fölött. A színésznő elit búvár katonákkal is edzett, hogy vissza tudja tartani a lélegzetét akár 6 perc erejéig is egy nagy korty oxigén kiegészítés után. Minél több ideig tudta Weaver és a többi színész visszatartani a lélegzetét annál több jelenetet tudtak forgatni a víz alatt egyszerre.

 f9ce83e0-f40b-11ea-baed-bc0dce805140.jpg

 

„Azt remélem, hogy amit az univerzumtól kapok az sokkal durvább, mint bármi, amit el tudok képzelni. Nem nagyon szoktam azt mondani magamnak hogy ’Ezt nem tudod megcsinálni vagy hogy azt nem tudod megcsinálni.’ Csak engedjetek oda és meglátjuk!”

 „Voltak aggályaim, de erre készültem és tényleg meg akartam csinálni. Nem akartam azt, hogy bárki azt gondolja ’Ó, hát ő már öreg, nem tudja ezt megcsinálni.’” 

Weaver 70 éves volt, amikor forgatták a filmet, de ez csak ösztönözte arra, hogy bizonyítsa, ő még ennyi idősen is bármire képes. Azt is elmondta, hogy meg kellett tanulniuk, hogy ne hunyorogjanak, ne zárják össze a szájukat – amelyek egyébként természetes reakciók, ha az ember víz alá kerül –  a felvételek alatt. Súlyok voltak a derekára kötve és mellette volt mindig egy profi búvár is, aki a felszínre segítette levegőért.

 raaut4pqjeiefobxnxuygx.jpg

A színésznő szerepelt az eredeti Avatar (2009) filmben is, mint Dr. Grace Augustine, egy exobiológus és mentor figurája a főhős Jake Sullynak (Sam Worthington).  A karakter azonban a film kb. felénél meghalt, így rejtély, hogy hogyan is fog a többi részben szerepelni. Weaver mellett visszatér a folytatásban Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, illetve Kate Winslet is csatlakozott a stábhoz, mint új szereplő.  

Az Avatar 2 várhatóan 2022. december 16-án kerül majd mozikba, míg az Avatar 3 előreláthatólag 2024. december 20-án kerül bemutatásra. Továbbá a filmsorozat 4. és 5. részei 2026 és 2028-ra vannak ütemezve.

Mi már kíváncsian várjuk James Cameron folytatását hiszen már hosszú évek teltek el az első rész óta. Vajon ez is olyan emlékezetes lesz, mint az első?

Szólj hozzá

hírek interjú hír exklúzív Sam Worthington Sigourney Weaver Avatar Kate Winslet Zoe Saldana James Cameron Stephen Lang Avatar 2