2020. okt 23.

Hazai filmfesztiválon a Greta Thunbergről szóló dokumentumfilm és még sok más

írta: Csurilla Dániel
Hazai filmfesztiválon a Greta Thunbergről szóló dokumentumfilm és még sok más

verzio_2.jpg

Mérlegelvén a vírushelyzet okozta kockázatot, a Verzió ebben az évben teljesen az online térbe költözik.” – olvasható a fesztivál hivatalos weboldalán.

A 39 országból szelektált 50 versenyfilm 13 napon át lesz elérhető. Főbb motívumok a filmekben a klímaváltozás, az emberjogi kérdések, a menekültek helyzete és a sajtószabadság.

A fesztivál nyitófilmje, a koronavírusról szóló 76 nap a kínai kormány rendelkezéseiről fog szólni. A Greta Thunberg életéről szóló portréfilm, az Én vagyok Gréta, a Down-szindrómás modellről szóló film, a Maddy, a modell, az environmentalista Erdőrablók és Szmogvárosban, a Sundance Filmfesztivál kedvencei (Epicentrum17 háztömb, Vivos) és a magyar, HBO-n már debütáló Visszatérés Epipóba is elérhető lesz a fesztivál folyamán.

A Verzió hivatalos nyilatkozata ünnepli a dokumentumfilm, az igazság kutatását:a dokumentumfilmesek továbbra is a frontvonalban maradnak, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a változásokról és kihívásokról, és rögzítsék a világ jelenlegi állapotát.”

Online elérhetőek a filmek 2020. november 10. és 22. között. A teljes versenyprogram ITT tekinthető meg.

Szólj hozzá

kína érdekes film premier hbo magyar kultúra külföld doku érdekesség klímaváltozás érdekességek verzió dokumentumfilm filmfesztivál hulu online premier cineart Cineartblog greta thunberg Covid 19 visszatérés epipóba