2020. okt 25.

Érkezik a „The Son” Jake Gyllenhaallal a főszerepben

írta: Szalai Szimi
Érkezik a „The Son” Jake Gyllenhaallal a főszerepben

Ha nagy rajongója vagy Jake Gyllenhaalnak és Denis Villeneuvenek akkor jó hírünk van! Az HBO következő sorozatában együtt fognak dolgozni olyan producerek mellett, akik a Westworldöt is készítették.

 jake_gyllenhaal_denis_villeneuve_split_h_2016.jpg

Villeneuve olyan gigászi produkciókat rendezett, mint a jövőre érkező Dűne, vagy a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049. Jo Nesbo regénye alapján, most az HBO-nak fogja rendezni az adaptált sorozatot. A regény egyébként a The New York Times sikerlistájának az élén állt.

A történet egy rendkívül korrupt Osloban játszódik és a központjában a bosszú van, ahol egy ópium függő szökött fegyenc, Sonny Lofthus, nem emlékezve múltjára menekül az ismeretlen jövőbe.

A sorozatot futtatni, írni Lenore Zion fogja Jonathan Nolan, Lisa Joy és Athena Wickham mellett. Ezen felül Jake nem csak szerepelni fog, de ő lesz az egyik főproducere is Riva Markerrel egyetemben. Érdemes megemlíteni, hogy Nolan és Joy voltak azok, aki a Westworldön is dolgoztak.

Francesca Orsi, az HBO egyik alelnöke azt nyilatkozta, hogy:

„Jonah és Lisa egy lenyűgöző kreatív erő és nagyon izgatottak vagyunk hogy újra együtt dolgozhatunk velük a briliáns Lenore mellett, hogy feldolgozzuk Jo Nesbo regényét. Denis a vizuális rendkívüliség és különleges narratívák szövésének a mestere, míg Jake egy tehetséges színész és producer, akinek a munkássága gyakran keresztezi a provokatív és impozáns területeket. Na meg persze Jake és Denis már sikeresen dolgoztak együtt a múltban. Nagyon izgatottak vagyunk hogy láthassunk hogyan bírkózik meg ez az erőteljes csapat ezzel a kivételes művel.”

denis-villeneuve-jake-gyllenhaal-enemy-750x400.jpg 

Tényleg nem ez az első alkalom, hogy együtt dolgozik Gyllenhaal és Villeneuve, hiszen a Fogságban és az Ellenség című filmek is hozzájuk köthetők. Mivel mindketten nagyon elfoglaltak jelenleg, ezért kétséges, hogy mikor is kerül sor a The Son forgatására, de az biztos, hogy ha kettejüknek benne lesz a keze, akkor ez lehet az HBO következő sikersorozata.

Szólj hozzá

hírek hbo hír jake gyllenhaal ellenség fogságban westworld jonathan nolan denis villeneuve the son lenore zion lisa joy