2020. okt 25.

Raya és az utolsó sárkány: Megérkezett az előzetes!

írta: Jászberényi Lili
Raya és az utolsó sárkány: Megérkezett az előzetes!

Raya és az utolsó sárkány előzetese megérkezett. 

Raya egész életében arra edzett, hogy majd megvédhesse a sárkánykövet. Azonban az évek alatt az emberek megváltoztak és konfliktusok keletkeztek közöttük. Raya új küldetése, hogy megtalálja az utolsó sárkányt, akinek segítségével visszaállítja a békét. Az útján végig kíséri barátja Tuk Tuk, aki egy tatu-medve szerű kis lény. Vagyis csak a film elején, utána ugyanis az előzetesből kiderül, hogy hatalmas lénnyé válik. Ebből is következtethetünk arra, hogy a film elején Raya fejlődését is nyomon követhetjük majd egy kis ideig.

Nem ez az első mese, ami a lányokat nem úgy mutatja be, mint egy igazi az emberek fejében létező hercegnőt, hanem bátor elszánt és független női karaktert kapunk. Ilyen mese például a Merida, a bátor és a Mulán is. 

Ami pedig Raya külsejét illeti, biztosan sokan felfigyeltek arra, hogy a ruhája és a haja szinte teljes mértékben megegyezik Korra az Avatár külsejével. Ezt később egyébként megerősítették az alkotók, és nem véletlen, hiszen róla mintázták a karaktert. 

images_2.jpg
Ahogy az első hivatalos plakáton is írják, várhatóan 2021 márciusában kerül majd a mozikba, azonban ez, mint most minden, bizonytalan a vírus miatt. 

Szólj hozzá

ajánló előzetes film premier mozi trailer disney heti filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog Raya és az utolsó sárkány Raya Raya and the last dragon