2020. okt 26.

Érkezik az élőszereplős Chip és Dale

írta: Jászberényi Lili
Érkezik az élőszereplős Chip és Dale

Újabb élőszereplős mesével folytatja a Disney. Most az 1989-ben kezdődő Chip és Dale mesesorozatot vette célba a stúdió, csak tudnánk, hogy miért...

Sajnos eddig egyik eredeti meséből áttranszformált élőszereplős film sem sikerült olyan jól, mint vártuk. A sok negatív visszajelzések ellenére a Disney nem, hogy leállni nem tud de egyre több ilyen munkát ad ki. A már megjelent élőszereplős meséket most nem sorolom fel, szerintem mindenki tudja, hogy mik voltak azok.

5475178_f773e110f73ce5378977aca58ea00f90_wm.gif

Térjünk vissza a Chip és Dale - a csipet csapat című hihetetlenül izgalmas és aranyos gyerek rajzfilm sorozathoz. Aki betöltötte a huszadik életévét (de lehet, hogy még a fiatalabbak is), az biztosan vissza tudja idézni, hogy milyen lelkesedéssel vártuk a reggeli mesemaratonnál ezt a mesét, vagy akár a délutáni ismétléseket. Csoda jó kalandokat kaptunk és ezeket a kalandokat tökéletesen átadta a rajzanimációs változat, aminek köszönhetően a karakterek tökéletes külső jellemzőket kaphattak, az alapból zseniális belső énjüket kiegészítve. Most képzeljük el azt, hogy a mókusok szinte már élethűek és a gonoszokat emberek formálják meg. Máris kapunk egy Alvin és a mókusok után gyártást. Ha viszont a gonoszok nem is öltenek emberi alakot, hanem maradnak ugyan úgy állati formájukban, akkor kérdem én mi értelme van most ennek? Kap majd egy újabb szövegstílust és telerakják ma használt szlengekkel, ahogyan azt az Oroszlánkirály élőszereplősében is tették?

chip_es_dale_screenshot_20201022093730_2_original_1150x645_cover.jpg

Úgy érzem a Disney kifogyott az ötleteikből és annak érdekében, hogy ne menjenek tönkre, mindent, ami régi megújítanak és közben nem veszik észre, hogy ezzel mennyire ártanak saját maguknak.

Talán az egyetlen jó hír ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy legalább a karakterek eredeti szinkronhangjait hallhatjuk majd újból. Tress MacNeille, Corey Burton és Jim Cummings is visszatérnek apró karaktereikhez. 

Ha a vírus is úgy akarja a forgatásokat jövő tavasszal fogják elkezdeni és, amint elkészültek a filmmel, a Disney+-on lesz majd látható.

Szólj hozzá

vélemény film disney érdekesség heti Csipet csapat cineart Cineartblog Chip és Dala