2020. okt 31.

Morcsányi Géza egy orosz filmben kapott szerepet

írta: Jászberényi Lili
Morcsányi Géza egy orosz filmben kapott szerepet

Morcsányi Géza bár az Enyedi Ildikó féle Testről és Lélekről című film után nem tervezte, hogy folytatja a színészkedést, most mégis elvállalt egy szerepet. Ivan Bolotnikov Palmyra című háborús filmjében fogja játszani a főszereplőt.

large_morcsanyigeza.jpg

A Palmyra egy igaztörténet alapján készült. Egy megözvegyült katonaorvos, miután megtudja, hogy a lányát megszöktette és hatalmába kerítette az ISIS, utána megy, hogy hazahozza.

A filmet december 21-én mutatták be a Busan Nemzetközi Filmfesztiválon, Dél-Koreában. Egyelőre nincs dátum, hogy Magyarországon mikor fogják bemutatni.

image-w1280.jpg

A filmnek különlegessége, hogy a rendező direkt több nemzetiségű színészekből állította össze a szereplőket. A Főszereplő lányt alakító Ekaterina Kramarenko görög-orosz származású, másik két fontos szerepet játszó színész pedig litván és szerb. A forgatások nagyrészt a Dagesztáni köztársaságban zajlottak, de sokat forgattak Törökországban, Oroszországban és Szíriában is.

Morcsányi Géza nemrég a Hírklikknek adott interjúban mesélt erről a szerepről és elmondta, hogy ezek után sem szeretné tudatosan folytatni majd a színészkedést, vagyis nem tervezi.

Szólj hozzá

érdekes film heti Hírek Hír Morcsányi Géza Cineartblog CineArt