2020. nov 01.

Előzetes érkezett A korona negyedik szezonjához!

írta: Siktár Vivi
Előzetes érkezett A korona negyedik szezonjához!

A Netflix nagyszabású és rangos A korona című sorozatának negyedik évada tovább regéli II. Erzsébet életét, akit ismét Olivia Colman alakít. Fontosabb mellékszereplő lesz azonban Margaret Thatcher, akit Gillian Anderson testesít meg. A két nő nagyjából egyidős, s olyan világban van jelentős hatalom kezükben, melyet zömében férfiak irányítanak. A fiatal Diana Spencer is előtérbe kerül, akit Emma Corrin kelt életre: a média és a nép is imádja, de csupán ennyi elég lenne a dinasztia összetartásához?

crown2.jpg

A szinopszis szerint:
Ahogyan az 1970-es évek véget ér, úgy Erzsébet királynőnek és családjának biztosítania kell az öröklést, és párt kell találniuk Károly hercegnek (Josh O’Connor), aki harmincéves létére még nőtlen. A nemzet Margaret Thatcher miniszterelnöknő ellentmondásos politikájának súlyát kezdi érezni, valamint Erzsébet és Thatcher között is ellentétek keletkeznek, amikor az államfő a Falkland-szigeteki háborúba sodorja a szigetországot. Eközben tündérmesébe illő románc bontakozik ki Károly és Diana között, amely egyesítheti a briteket, azonban szétválaszthatja a királyi családot.”

crown.jpg

Peter Morgan (többek között A királynő és Az utolsó skót király írója) sikersorozata három Golden Globe-díjat, számos Emmy-t és kritikai elismerést hozott a streaming szolgáltatónak. A negyedik évad után leköszön a jelenlegi színészi gárda, és vérfrissítés gyanánt – ahogyan a második évad végén történt – ismét új, idősebb színészek fogják megformálni a királyi család tagjait, illetve a következő korszak történelmi figuráit.

A korona negyedik fejezete 2020. november 15-én lesz elérhető a Netflixen.

 

Szólj hozzá

előzetes sorozat trailer hír angol november 2020 helena bonham carter netflix golden globe margaret thatcher gillian anderson peter morgan the crown Hír emmy-díj Netflix olivia colman a korona cineart cineartblog diana spencer emma corrin