2020. nov 01.

Előzetes jött a David Bowie életrajzi filmhez!

írta: Siktár Vivi
Előzetes jött a David Bowie életrajzi filmhez!

Október közepén már bemutatkozott a David Bowie életéről szóló zenés film Rómában és San Diegoban. A Stardust – Bowie Ziggy Stardust perszónája után – egyike az utóbbi évek számos, zenés ikonokról és bandákról szóló életrajzi film-hullámnak. A Bohém rapszódia, a Rocketman és a Mötley Crüe: Mocskos rock’n’roll (The Dirt) után a David Bowie következett a sorban.

zsd.jpg

A film fiatal Bowie 1971-es, első amerikai látogatásáról szól, és a Ziggy Stardust alteregó létrejöttének folyamatát mutatja be. Bowiet Johnny Flynn, a Johnny Flynn & The Sussex Wit frontembere alakítja, akit az idei évben az Autumn de Wilde-féle Emmában, a 2017-es Vadállatban, vagy a 2014-es Sils Maria felhőiben láthattak a nézők. 

Gabriel Range rendező eddig kisebb filmeket, sorozatokat rendezett, azonban az IFC Films megbízta a Stardust rendezésével, a forgatás 2019 júliusa és szeptembere között zajlott Torontóban, valamint az Egyesült Államokban. Az eredeti bemutatót 2020-ra tervezték a Tribeca Film Fesztiválra, de a járványhelyzet ezt felülírta, s így csupán októberben debütált.

stardust1.jpg

A Stardust érdekessége, hogy az előzetes alatti like-dislike arány túlnyomórészben negatív, és úgy fest, sem a rajongók, sem a kritikusok nem repesnek egy újabb zenés életrajzi filmtől. A Rotten Tomatoes oldalán eddig három negatív kritika illette a filmet.

A film egyelőre még nem rendelkezik hivatalos bemutatóval, így elképzelhető, hogy valamelyik streaming szolgáltató fogja forgalmazni.

Szólj hozzá

hírek előzetes film trailer hír san diego róma stardust david bowie vadállat emma rotten tomatoes johnny flynn ifc films Hír rocketman marc maron sils maria felhői cineart cineartblog tribeca film fesztivál