2020. nov 02.

Hugh Jackman és Nicole Kidman egy Ausztrália minisorozatban?

írta: Siktár Vivi
Hugh Jackman és Nicole Kidman egy Ausztrália minisorozatban?

Értesülések szerint Zack Snyder Igazság Ligája minisorozatának hírére felbuzdulva Baz Luhrmann (a Rómeó és Júlia (1996), Moulin Rouge! (2001) és A nagy Gatsby (2013) író-rendezője) is szívesen elkészítene egy minisorozat vágatot 2008-as romantikus eposzából, mely a Hugh Jackman és Nicole Kidman főszereplésével készült Ausztrália. A minisorozat a Disney tulajdonában lévő Hulun debütálhat.

ausztralis.jpg

A New York Times írója, Kyle Buchanan tweetjében így nyilatkozott: „Azt hallottam, Baz Luhrmann újravágja a 2008-as Ausztráliát egy 2021-ben debütáló minisorozatként, ami a Hulu-ra fog kijönni.” Természetesen ezt még nem kell készpénznek venni, ám cseppet sem meglepő a feltételezés. Az utóbbi években szinte már trenddé vált, hogy egyes filmek rendezői változatot kapnak mozis bemutatásuk után, melyek legtöbb esetben kimaradt jelenetekkel bővülnek. Gondoljunk csak Quentin Tarantino Aljas nyolcasára (2015), mely 2019-ben debütált újra a Netflixen egy 4 részes sorozatként, s mely egyúttal egy 25 perces plusz játékidőt is kapott. Ugyanitt a már fent említett Zack Snyder Az igazság Ligája (2017) is, mely szintén 4 részes minisorozatként mutatkozik be jövőre az HBO Maxon.  

Annak idején a 130 millió (amerikai) dollárból készült Ausztrália mindössze 211 millió dollárt szerzett a mozikban, és a híresztelések szerint Luhrmann eredeti vágatánál jóval boldogabb befejezést szeretett volna a stúdió, így nem csoda, hogy a rendező előbb-utóbb Ridley Scott (Szárnyas fejvadász, 1982) és Francis Ford Coppola (Apokalipszis most, 1979) nyomdokaiba lépve elkészíti saját rendezői változatát a filmhez.

baz_luhrmann.jpg

Szólj hozzá

érdekes film ausztrália hír disney moulin rouge minisorozat nicole kidman zack snyder hugh jackman quentin tarantino ridley scott baz luhrmann hulu netflix francis ford coppola rómeó és júlia igazság ligája szárnyas fejvadász mini sorozat apokalipszis most a nagy gatsby aljas nyolcas cineart cineartblog hbo max kyle buchanan