2020. nov 04.

Tom Cruise A múmiája nyírta ki Guillermo del Toro Frankenstein filmjét

írta: Csurilla Dániel
Tom Cruise A múmiája nyírta ki Guillermo del Toro Frankenstein filmjét

Doug Jones (Pokolfajzat, A víz érintése) számtalan gótikus szörnyfilmjében szerepelt már az Oscar-díjas mexikói rendezőnek. Guillermo del Toro megvalósítatlan filmes projektjeinek a listája pedig évek óta növekszik. Jones szerint a Universal Dark Universe (Sötét Univerzum) címen futó, hatalmasat bukó szörny-univerzuma miatt nem készült el del Toro dédelgetett Frankestein-filmje. A 2017-ben bemutatkozott, Tom Cruise nevével jelzett A múmia bukása után a stúdió kihúzta a dugót az univerzumépítésből.

guillermo-del-toros-frankenstein.jpg

A híresztelések szerint doktor Frankensteint Javier Bardem alakította volna, és del Toro szándékosan eltért volna a Boris Karloff-féle huszadik századi szörnyfilmek hangulatától. „Ez a Frankenstein kicsit meghunyászkodóbb, vékonyabb, patetikusabb lett volna.” – mondta Doug Jones, majd hozzátette, hogy a sminkmesterek karakterdizájnja és del Toro víziója a filmhez „kísértetiesen gyönyörű volt”.

Az volt a terv, hogy reprodukáljuk a Marvel sikerét. Olyan univerzumot hoztak volna létre, amiben a karakterek átjátszanak egymás filmjeibe. A múmiával kezdődött volna, és Tom Cruise is nagyon lelkes volt. Viszont az én feltételezésem szerint Guillermo del Toro valószínűleg egy olyan filmet akart csinálni, ami magában is megállja a helyét, és egyben műalkotás is. Tisztelettel adózott volna az irodalmi és a filmművészeti elődjeinek.” – tette hozzá a színész.

guillermo-del-toro-nightmare-alley-bradley-cooper-01_nynu.jpg

Del Toro következő projektje a Fox Searchlight Picturesnél készülő Nightmare Alley, melynek bemutatója még várat magára, azonban Cate Blanchett, Rooney Mara és Bradley Cooper főszereplésével debütál majd a film.

Szólj hozzá

disney guillermo del toro johnny depp angelina jolie tom cruise frankenstein cate blanchett javier bardem universal hellboy netflix pokolfajzat comcast bradley cooper rooney mara dark universe doug jones a víz érintése nightmare alley