2020. nov 08.

Elhalasztják a 2021-es CinemaCon-t

írta: Arany Gergő
Elhalasztják a 2021-es CinemaCon-t

Az idei egészségügyi helyzet negatív hatással volt az egész filmiparra – a legtöbb filmbemutató később érkezett a tervezettnél, és nagyon sok forgatás megszakadt vagy csúszott át a következő évre. Leginkább azonban mégis a mozikat viselték meg a legjobban az események: sok helyen bezártak vagy kevesebb nézőszámmal üzemelnek, és a visszaesett bevételeknek köszönhetően sok filmgyártó nem mozikban, hanem a biztonságosabb online felületeken szervezte a filmbemutatókat. Ezek hallatán nem meglepő, de annál sajnálatosabb információt közöltek a napokban: a mozizárlat miatt a 2021-es CinemaCon is elcsúszik.

cinemacon-2021-date-announcement.jpg

Az évenként megrendezett eseményt, ami egyébként a legnagyobb nemzetközi mozis rendezvénynek számít, március elejéről augusztus 23-26-ra helyezték át.

Bár a szervezők elmondása szerint nem tudhatják előre a jövő évi helyzetet, a legjobbnak látják elhalasztani a rendezvényt. Mivel általában több, mint 7500 fős eseményről van szó, a jelen körülmények között egyáltalán nem tartanák biztonságosnak a tavaszi megtartást – rengeteg szervezést és utazást vonna magával, ami erősen megnövelné a fertőzés kockázatát.

Mivel a rendezvényt csak pár hónappal tervezik késleltetni, az érdeklődőknek nem kell aggódniuk, hogy lemaradnak az eseményről – mivel azonban a mozipremierek idén szinte teljesen elmaradtak, várható volt a csúsztatás. Bár előfordulhat, hogy az időponton utólag is változtatnak, egyelőre úgy tűnik, jövő nyáron rendezik majd meg a legnagyobb mozis találkozót.

Szólj hozzá

blog hírek hír Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt