2020. nov 08.

Johnny Depp elköszönt a Legendás állatok franchise-tól

írta: Siktár Vivi
Johnny Depp elköszönt a Legendás állatok franchise-tól

Pénteki bejelentése értelmében, Johnny Depp leköszön a Legendás állatok-szériában alakított Gellert Grindelward karaktertől, s a franchise-tól úgy egészében. Nyilatkozatából kiderül, hogy nem önszántából: a Warner Bros. kérte meg, hogy bontsa fel szerződését a stúdióval, melynek hátterében a The Sunnal szembeni elveszített becsületsértési per állhat. Depp fellebbezni készül az ítélet ellen, melyben a lap „feleségverőnek” bélyegezte a színészt.

johnny-depp-legendas-allatok-grindelwald-buntettei-990x556.jpg

A Warner megerősítette a színész távozását, s egyúttal bejelentette, hogy a Legendás állatok harmadik részének tervezett 2021. november 12-ére szánt bemutatójára még tovább, 2022 nyaráig várnunk kell. Habár Depp igen, hajdani karaktere nem távozik a filmből, így azt újracastingolják, s a forgatási munkálatokat csak ezek után tudják folytatni.  

A botrány kirobbanásakor még a Warner és maga J. K. Rowling is mellszélességgel kiálltak Depp mellett a volt nejével folyó perpatvarban, de úgy tűnik valami megváltozott. A folyamatosan csökkenő bevételek is közre játszhattak, hiszen a széria első része még 800 milliót, második része pedig már csak 654 millió dollárt hozott világszerte, s ezzel J. K. Rowling azon műve lett, melyre legkevesebben váltottak jegyet.

jk-rowling-t.jpg

A levél teljes terjedelmében itt olvasható:
depp-letter-to-warner-745x1024.jpg

Szólj hozzá

érdekes film mozi hír johnny depp warner casting rágalmazás becsületsértés 2022 the sun warner bros 2021 Hír fantastic beasts Legendás Állatok cineart cineartblog legendás állatok 2 gellert grindelward