2020. nov 09.

Horvát Lili filmje meghódítja a világot!

írta: Jászberényi Lili
Horvát Lili filmje meghódítja a világot!

Újabb díjat nyert Horvát Lili legújabb filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása.

Ezúttal a Philadelphia nemzetközi filmfesztiválon ért el sikeres eredményt. A fesztivál a járvány miatt autós mozikban és online közvetítette a filmeket. A Zsűri tagjai, Rachel Walker, a Los Angeles-i Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang, a Variety és Justin Chang, a Los Angeles Times neves filmkritikusa voltak.

964.jpg

A film több fesztivált is meghódított. Kezdetben mutatkozott be a velencei, majd később a torontói fesztiválon. Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját Antalyában, Varsóban a FIPRESCI díjjal tüntették ki, valamint a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon nyerte el az Arany Hugó fődíjat. Mindezek mellet pedig még három trófeával gazdagodott a magyar film, spanyolországi Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon.

A történet egy a tökéletes életét hátrahagyó idegsebész nőről szól, aki csak azért költözött vissza Magyarországra, hogy együtt lehessen a férfival, akit szeret. Azonban, amikor találkozik a férfival, ő azt mondja, hogy még soha nem is látta a nőt.

Úgy tűnik, hogy a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film, nem csak a hazai mozikat és fesztiválokat hódítja meg, hanem a világot is.

Szólj hozzá

hírek film hír érdekesség friss heti Horváth Lili cineart cineartblog felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre