2020. nov 11.

Gerard Butler főszereplésével készül a NEGYEDIK Támadás a Fehér Ház ellen film

írta: Csurilla Dániel
Gerard Butler főszereplésével készül a NEGYEDIK Támadás a Fehér Ház ellen film

aaaabyuvvvaj19ptr4oqkw26hdnoljff9_ktkmpn7kra5hbsta7-nzn1g4ceerjlgg_w1nyosinp7sedlypmqoixz8izranh.jpg

Gerard Butler főszereplésével 2013-ban az „év Die Hard-filmje” volt a Támadás a Fehér Ház ellen, mellyel egy időben készült Az elnök végveszélyben Chaning Tatummal és Jamie Foxx-szal. A Butler-film 70 millió dollárba került, melyből 170 milliót hozott, és hamar két folytatás készült hozzá (Támadás a Fehér Ház ellen 2 – London ostroma, Támadás a Fehér Ház ellen 3 – A védangyal bukása), és mindhárom filmben Gerard Butler megment valakit.

Míg az első részben észak-koreai militáns csoporttól mentette meg Aaron Eckhart elnököt, addig a Londonban játszódó filmben megtette ugyanezt az Egyesült Királyságban. A harmadik rész trükkösen és újító módon A szökevény és az Elrabolva 3 dramaturgiáját vette alapul, melyben a Gerard Butler által megformált Mike Banningnek a saját nevét kellett tisztázni egy veszedelmes összeesküvésben. A 60, majd 40 millió dollárból készült folytatások 205, illetve 147 millió dollárt szedtek össze világszerte, és előbb-utóbb sejthettük volna, hogy folytatás érkezik a Fallen-filmsorozathoz. A negyedik rész címe frappánsan Night Has Fallen, amiről fogalmunk sincs, mit jelenthet, de feltételezni lehet, hogy Gerard Butler ezúttal az éjszakát kényszerül megmenteni a nappaltól – vagy fordítva.

xxx-olympus-fallen-mov-jy-5-4_3_r536_c534.jpg

A filmsorozat stúdiója, a Millenium Media (A feláldozhatók) bejelentése szerint Butler újra összeáll jóbarátjával, Ric Roman Waugh rendezővel és Robert Mark Kamen íróval, hogy egy negyedik – és feltehetőleg nem utolsó – kalandra hívják Mike Banning különleges ügynököt. Waugh és Butler együtt dolgozott a harmadik Támadás-filmen, illetve a mozikban futott Greenland – AZ utolsó menedéken.

A Millenium elnöke, Jeffrey Greenstein így nyilatkozott: „A Has Fallen utazás folytatódik, és ennél már nem is lehetnénk izgatottabbak, hiszen tovább építjük közkedvelt akciósorozatunkat drága barátainkkal, Alan Siegellel és Gerard Butlerral. Ezek a filmek nem csak az akcióról szólnak, hanem Mike Banningról és az életében lévő emberekkel való különleges kapcsolatáról is. Nagyon örülünk, hogy ismét Ric Roman Waugh rendezővel dolgozhatunk A védangyal bukása c. film után, hogy izgalmas utazást garantáljunk a nézőknek világszerte, és elmeséljünk egy megérintő történetet szórakoztató karakterekkel, egyedi és kiemelt akciójelenetekkel, illetve sötét fordulatokkal, melyek váratlan helyekre lendíthetik a sorozatot.”

image_2.jpg

Butler a 300 átütő sikere után Hollywood ügyeletes akciósztárja lett, és olyan változó színvonalú filmeket szállított el hozzánk, mint a Törvénytisztelő polgár, a Gamer – Játék a végsőkig, a Géppisztolyos prédikátor, az Egyiptom istenei, az Űrvihar, A Hunter Killer küldetés és a Gengszterzsaruk. Bár cseppet sem shakespeare-i alkotások, mindig szórakoztató Butler jelenléte a vásznon.

Úgy tűnik, hogy Gerard Butler akciófilmjeit semmi sem állíthatja meg, és várva-várjuk, hogy Mike Banning ismét megmentse a világot. Sajnos azt nem tudjuk, mikor fog bemutatkozni a film, sem azt, mikor foroghat.

e4a45620-0488-11ea-bb97-5b7cc6f7e7cd.jpg

Szólj hozzá

blog érdekes hírek sorozat film mozi hír érdekesség friss 300 érdekességek bruce willis die hard filmajánló stallone schwarzenegger gerard butler morgan freeman gamer aaron eckhart akciófilm jason statham the expendables űrvihar törvénytisztelő polgár hunter killer géppisztolyos prédikátor a feláldozhatók olympus has fallen támadás a fehér ház ellen London ostroma cineart cineartblog gengszterzsaruk london has fallen angel has fallen egyiptom istenei a védanyal bukása night has fallen támadás 4