2020. nov 11.

Kirúgták, de a teljes fizetését megkapja Johnny Depp a Legendás állatok 3-ért

írta: Csurilla Dániel
Kirúgták, de a teljes fizetését megkapja Johnny Depp a Legendás állatok 3-ért

johnny-depp-gellert-grindelwald-fantastic-beasts-the-crimes-of-grindelwald.jpg

Habár egyetlen jelenetet forgatott David Yates Johnny Depp-pel a Legendás állatok 3 munkálatai alatt, a színész változatlanul megkapja nyolc számjegyű fizetését, mely megelőzi a Göthe Salmandert alakító Eddie Redmayne és a fiatalabb Dumbledoret megformáló Jude Law bérét.

Eredetileg a három színész ugyanannyi ideig lettek volna a vásznon, azonban a Warner Bros. szerződésbontása Johnny Depp-pel két dolgot eredményezett. Depp-pet változatlanul kifizetik a pay-or-play szerződés értelmében, mely kompenzációt jelent a színész számára (akár leforog a film, akár nem), bár a leforgatott jelenetét nem fogják felhasználni. Mindamellett a Warner gőzerővel keresi Depp utódját, aki beugrik majd Gellert Grindelwald szerepére a jelenleg is forgó produkcióban. A híresztelések szerint a Grindewald bűntetteiben a fiatal főgonoszt alakító Jamie Campbell Bower lehet a befutó, aki korábban a Harry Potter és a Halál ereklyéi első részében alakította Dumbledore ellenlábasát.

1537886638-1537884721-screen-shot-2018-09-25-at-151144.jpg

A Legendás állatok előzményfilm 2016-ban mutatkozott be, és 814 millió dollárt szerzett világszerte, valamint a Varázsvilág első Oscar-díját is elnyerte a film a Legjobb Jelmeztervezés kategóriájában. Ezzel Colleen Atwood négy Oscar-díjjal büszkélkedhetett. A 2018-ban bemutatott Grindelwald bűntettei fogadtatása sokkal megosztóbb volt, és a Harry Potter-filmsorozat leggyengébb darabjaként mindössze 655 millió dollárt kasszírozott. Eredetileg 2020 elején kezdődött volna a forgatás, azonban a koronavírus okozta intézkedések ellehetetlenítették annak megkezdését, így hivatalosa 2020. szeptemberében folytatódhattak a munkálatok, azonban a Depp vs. The Sun botrány további nehézségeket okozott.

A Warner a november 8-án tett bejelentése után, mely taglalja, hogy a stúdió ”szívélyesen kérte Johnny Depp lemondását és távozását” a Varázsvilágból, nemrég bejelentés érkezett a film bemutatójának dátuma kapcsán is, melyre 2022. július 15-én kerül sor világszerte.

mv5bytriotm4yzetn2mwmc00mjmxlwixm2itmge1yza1mjnkn2yzxkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló sorozat film premier mozi hír érdekesség friss érdekességek harry potter johnny depp jude law daniel radcliffe filmsorozat j k rowling grindelwald amber heard warner bros david yates eddie redmayne Hírek Hír fantastic beasts cineart Cineartblog cineartblog CineArt legendás állatok 3 jamie campbell bowel