2020. nov 13.

Sorozatainak KÉTHARMADÁT folytatja a Netflix

írta: Csurilla Dániel
Sorozatainak KÉTHARMADÁT folytatja a Netflix

A streaming óriás hírhedt arról, hogy rengeteg sorozatot szüntetett be az utóbbi években, azonban a Netflix tévésorozatok globális forgalmazásáért felelős Bela Bajaria védelmezte a véget.

Gondoljunk csak olyan népszerű sorozatokra 2020-ból, mint a GLOW, az Ez így nem OK, a Valós halál, a Sabrina hátborzongató kalandjai vagy A Sötét Kristály – Az ellenállás kora, melyek mind idén fejeződtek be váratlanul.

netflix.jpg

Bajaria állítása szerint: „Ha a második évadokat vesszük figyelembe, akkor folytatások szempontjából a sorozatok 67%-a kerül megújításra, mely ipari sztenderd. Hatalmas mennyiségben készítünk első évadokat, ami elsőre úgy tűnhet, sok sorozat kerül törlésre, de ha a megújítási statisztikát vesszük alapul, akkor az meglehetősen erős számot mutat. Vegyül példának A korona négy szezonját, vagy az olyan régóta futó sorozatokat, mint a Grace & Frankie és a The Ranch. Vannak sorozatok, amik jobbak minisorozatként, és vannak olyan televíziós programok, melyek sikeresebbek számos évadban elmesélve.”

Ted Sarandos, a Netflix elnök-vezérigazgatója a kérdésről megkérdezte Bajariát, aki nemrégiben lett felelős minden televíziós programért a streaming csatornán. Az igazgató állítása szerint „aránytalanul” nagy hírnek számítanak a sorozatok törlései a szolgáltatónál más csatornákhoz képest. Bajaria hozzátette, hogy: „Nem csinálunk pilotot, helyette egyből nekivágunk a sorozatnak, ami azt eredményezheti, hogy egy szezon után töröljük a programot. De még ennek ellenére is úgy hiszem, hogy sokkal jobb stratégiát folytatunk az íróink kreatív kifejezésmódja szempontjából. Szerintem számunkra ez a helyes modell.”

netflix-afp-e1603270793860-1024x576.jpg

Többek között Az Esernyő Akadémia folytatódik egy harmadik évaddal, illetve a Netflix berendelt egy második szezont az Emily Párizsban c. sorozatból. Előfordulnak olyan minisorozatok, mint a rekordokat döntő A vezércsel, és vannak olyan antológiák, mint Mike Flanagan horrorsorozatai (A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme), melyek egy-egy évadban tökéletesen el tudnak mesélni egy összefüggő történetet.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek sorozat premier hír érdekesség friss heti sabrina érdekességek korona netflix kétharmad glow sorozatajánló valós halál the crown ted sarandos mike flanagan altered carbon a korona cineart dark crystal cineartblog a vezércsel a bly-udvarház szelleme emily párizsban az esernyő akadémia ez így nem ok a sötét kristály queens gambit a hill-ház szelleme