2020. nov 14.

Ismét változhat a Wonder Woman 1984 premierdátuma

írta: Siktár Vivi
Ismét változhat a Wonder Woman 1984 premierdátuma

Habár hivatalos bejelentés még nem érkezett róla, szinte 99,9% az esélye annak, hogy az utolsó kőszikla, a Wonder Woman 1984, mely még a 2020-as moziévet egyben tarthatta volna, szintén jövőre mutatkozik be, mint oly sok sorstársa az évről. De érkezik az új dilemma is ezzel kapcsolatban: hol és mikor fogjuk látni?

ww84.jpg

A Variety értesülései szerint a Warner Bros. januárban tárná nézői elé az HBO Maxon. A másik opció, hogy várnak egészen a 2021-es mozis nyárig, viszont nincs semmi garancia arra, hogy addigra a pandémia búcsút intene a világnak, így nem lehet senki biztos abban sem, hogy biztonságos lenne ez az időzítés.

Az HBO Max stratégiai szempontból jó megoldás lehetne, hiszen a harmadik negyedévben összesen 8.6 millió új felhasználó aktiválta magát a platformon, s így összesen 38 millióra ugrott az összesített HBO és HBO Max előfizetőinek száma. Habár ez minden előzetes elvárást felülmúlt, még így is jelentős különbségekkel követi versenytársait, pl. a Netflixet vagy a Disney+-t. Az érme másik oldala viszont az, hogy a streaming feliratkozók nem kötelesek örökké fizetni a szolgáltatásért, így, ha csökken a számuk, az online bemutató még veszteségesebb lehet, mint a mostani legrosszabb becslések. Továbbá a film rendezője, Patty Jenkins is természetesen kampányol műve filmszínházi bemutatója mellett – a nyilvánvaló okok mellett nem mellékesen az ő fizetése is függ ettől.

pjgg.jpg

Az eredetileg 2019 decemberére tervezett filmet a WB óhaja szerint 2020 júniusára tolták, mely most már mindenki számára egyértelmű baklövéssé vált. De az is igaz, hogy nem minden éven tör ki világjárvány, előre ezt nem igazán lehetett volna megmondani. Mindenesetre mi még mindig töretlenül várjuk, hogy Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright és Connie Nielsen visszatérjen, Kristen Wiig és Pedro Pascal pedig tovább színesítsék a DC-adaptációt.

920774-kristen-wiig-pedro-pascal.jpg

Szólj hozzá

streaming érdekes film premier mozi hír variety érdekesség 2020 dc netflix dc comics pandémia robin wright connie nielsen chris pine patty jenkins wonder woman warner bros 2021 2019 DC pedro pascal HBO gal gadot Kristen Wiig premierdátum cineart disney+ cineartblog hbo max wonder woman 1984 koronavírus