2020. nov 14.

Megtalálták a rendezőjét az élőszereplős Lilo és Stitch filmnek

írta: Csurilla Dániel
Megtalálták a rendezőjét az élőszereplős Lilo és Stitch filmnek

Mondhatunk akármit a Disney élőszereplős feldolgozásairól, azonban rendkívül profitálóak. A Disney megkezdte a tárgyalásokat a 2018-ban bejelentett élőszereplős Lilo és Stitch remake kapcsán Jon M. Chuval, aki a Step Up-filmek, a Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha, a Szemfényvesztők 2, a G.I. Joe: Megtorlás és a Kőgazdag ázsiaiak rendezője.

Chu jelenlétén kívül nem ismerjük a film forgatókönyvíróját, sem producerét, illetve a Lilo és Stitch remake szereplőit, ugyanakkor a Disney bejelentette Stitch, a csodakutya szinkronhangjának, Chris Sandersnek a visszatérését. Az élőszereplős remake várhatóan Hawaii valamely szigetén forog majd 2021-ben.

john-m-chu-lilo-stitch-1.jpg

A 2010-es évek elején kezdődött az élőszereplős Disney remake filmek reneszánsza a Tim Burton-féle, 3D-s filmek hullámát meglovagló Alice Csodaországban bemutatásával, mely 1 milliárd dollárt szerzett. 2014-ben és 2015-ben a Demóna és a Hamupipőke kapott élőszereplős feldolgozást, melyek 758 millió és 542 millió dollár bevételre tettek szert. 2016-ban Jon Favreau készítette a méltán VFX Oscar-díjjal jutalmazott A dzsungel könyvét, mely 966 millió dollárt kasszírozott. 2017. márciusában A szépség és a szörnyeteg 1,2 milliárd dollárt, 2018-ban pedig a Barátom, Róbert Gida 197 millió dollárt kalapozott össze. A 2019-es év volt a Disney számára a legprofitálóbb feldolgozások szempontjából, hiszen míg a Tim Burton-féle Dumbó csupán 353 millió dollárt szerzett, addig a Guy Ritchie-rendezte Aladdinra és szintén a Jon Favreau vezénylése alatt készült Az oroszlánkirályra 1 milliárd, illetve 1,6 milliárd dollár értékű mozijegyet váltottak be világszerte.

A Disney+ oldalán debütáló Susi és Tekergő, valamint a részben streaming oldalon profitáló Mulan után további tizenkét remake eljövetelére számíthatunk, melyek mind népszerű animációs filmeken alapulnak (Szörnyella, A kis hableány, Pán Péter és Wendy, A dzsungel könyve 2, Az oroszlánkirály 2, Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió, Aladdin 2, A Notre Dame-i toronyőr, Rózsapiros, Bambi és Herkules). Az alulteljesített Alice Tükörörszágban és a Demóna 2 ellenére ilyen Disney-féle animációs remake lesz a Lilo és Stitch, melynek eredeti változatát 2002-ben mutatták be, és 273 millió dollárt szerzett, azonban a Disney csatolt termékekhez köthető marketing-dömpingje által az egész világ megismerte a csodakutya történetét. Két lakossági forgalmazásra került tévéfilmet és egy animációs sorozatot kapott az eredeti film.

lilostitch.jpg

Jon M. Chu jelenleg az 1988-ban bemutatott Willow Disney+ oldalán debütáló Ron Howard-film remake sorozatán dolgozik jelenleg, és következő projektje egy zenés táncfilm lesz, az In The Heights – New York peremén, melynek írója a népszerű Lin-Manuel Miranda (Hamilton). Az In The Heights 2021. június 18-án mutatkozik be világszerte.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek sorozat film hír remake disney animáció érdekesség friss hamupipőke hamilton oroszlánkirály érdekességek harry potter johnny depp angelina jolie guy ritchie emma watson tim burton dumbo step up aladdin ron howard willow alice csodaországban jon favreau mulan a szépség és a szörnyeteg justin bieber a dzsungel könyve alice tükörországban demóna cineart the mandalorian cineartblog jon m chu lilo és stitch in the heights