2020. nov 19.

"Dial M for Murder" remake érkezik Terence Wintertől

írta: Szalai Szimi
"Dial M for Murder" remake érkezik Terence Wintertől

Habár Hitchcock már készített filmet ezen a néven, most Terence Winter úgy érzi, szükség van egy új verzióra, amelyet ő álmodott meg. Úgy tűnik manapság az a divat, hogy hitchcocki filmeket gondolnak újra (lásd. A Madnerley-ház asszonya remake, Rebecca). És ez még nem minden, Winter ezt egy sorozatként képzelte el, aminek az első évadjában Alicia Vikander kapja a főszerepet.

alicia_terence-1605494961-928x523.jpg

Az antológia sorozat Frederick Knott darabján és az 1954-es film alapján készülne ugyan azon a néven. A történet egy olyan férfiről szól, aki felbérel egy gyilkost, hogy végezzel hűtlen feleségével. Azonban az első évad a nő szemszögéből fogja bemutatni ezt a cselekményt.

Winter korábban olyan produkciókon dolgozott mint a Maffiózók, Bakelit vagy a Broadwalk Empire. Ezekből az utolsót ő is készítette. A Dial M for Murder sorozatot az a
Michael Mitnick készíti, aki korábban a Bakeliten dolgozott együtt Winterrel. A sorozatot az MGM/UA Television fogja gyártani.

Winter egyébként nemrég visszalépett egy HBO MAX-re tervezett The Batman spinofftól. A Variety szerint kreatív ellentétekre hivatkozva hagyta el a produkciót Terence, így a sorozatnak egy új író után kell néznie. A spinoff egy nagy tapasztalattal rendelkező krimi készítőtől esik el, akinek a munkássága jól jött volna.

Vikander egy Oscar-díjas színésznő, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek mint A dán lány, az új Tomb Raider vagy az Ex Machina. Legközelebb a The Green Knight fantasy thrillerben lesz látható.

Az még nem világos, hogy mikor is kezdik el a a Dial M for Murder munkálatait, vagy hogy pontosan hol lehet majd megtekinteni, de elnézve a helyzetet, ami ma a világon uralkodik, nem lepődnénk meg ha valamelyik streaming szolgáltató jelentené be a forgalmazását.  

Szólj hozzá

Hír Hitchcock Broadwalk Empire Tomb Raider Alicia Vikander Terence Winter Ex Machina A dán lány The Batman Dial M for Murder HBO MAX The Green Knight