2020. nov 19.

Előzetest kapott A Keresztapa harmadik részének újravágott változata

írta: Arany Gergő
Előzetest kapott A Keresztapa harmadik részének újravágott változata

Bár Coppola Keresztapa-sorozatát összességébe véve hatalmas siker és népszerűség övezi, a harmadik sosem vált a rajongók kedvencévé – amit talán annak köszönhet, hogy bár egyáltalán nem volt rossz film, története és a karaktereinek szövege egyszerűen nem ért fel az előző két részhez.

kep_2020-11-18_231307.png

Habár szinte minden népszerű filmsorozatnak van egy része, ami a rajongói nagytöbbsége szerint gyengébb, esetleg rosszabb, A Keresztapa harmadik részének esetében ezzel a filmek megalkotója, Francis Ford Coppola is egyetért – legalábbis a mai napig zavarta, hogy trilógiájának befejező része nem aratott akkora tetszést a nézők között, mint elődjei. Talán épp emiatt döntött úgy, hogy hosszú idő után újravágja a filmet, remélve, hogy javíthatja annak befejezését. Természetesen nem egy teljesen új filmet fogunk látni – egyszerűen a kezdés és a befejezés változik meg majd – de talán ez is elég lesz ahhoz, hogy megbékéltesse a rajongókat.

Coppolának egyébként az utóbbi időben nem ez az egyetlen újravágása – tavaly például az Apokalipszis Most c. 1979-es háborús filmje került újra a vágóasztalra, amit a hazai mozikban is leadtak.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló előzetes film hír érdekesség cineart Cineartblog cineartblog CineArt