2020. nov 19.

Ming Na-Wen szeretne visszatérni a Mandalóriba

írta: Arany Gergő
Ming Na-Wen szeretne visszatérni a Mandalóriba

A tavaly Disney+on debütáló első Star Wars-sorozat, a The Mandaloiran kitörő sikerét ha lehet, még csak fokozta a második évad eddigi epizódjainak megjelenése. A sorozat láthatóan sikeres jövő előtt áll – hiszen már a harmadik évad készítését is megkezdték – sikereit pedig többek között emlékezetes karaktereinek köszönhette.

Bár sok rész inkább tévéfilmszerű, különálló történetként működött, egyikből sem hiányoztak azok az új karakterek, akik még ha csak rövid időre is bukkantak fel, mégis tovább bővítették, színesítették a Star Wars-univerzumot. Ilyen volt az első évad 5. részében, a The Gunslinger c. fejezetben megjelenő profi fejvadász, Fennec Shand is.

b27bc300-18b3-11eb-a1cc-e5924974b7f4_800_420.jpeg

Aki látta az első évadot, az bizonyára emlékszik a mandalóri Din Djarin rövid kiruccanására a Tatooine sivatagos bolygójára, ahol alkalmi munkát keresve kerül bajba ismét: feladata a veszélyes fejvadász, Fennec Shand levadászása lenne, és bár sikeresen foglyul ejtik a nőt, társa elárulja a mandalórit: megöli az elfogott célpontot, és egyedül hagyja a hősünket a sivatagban.

Bár ezen a ponton szinte egyértelműen véget ért Shand története, színésznője látszólag nem mondott le, hogy újra visszatérjen a galaxisba a fejvadásznő szerepében. Ming Na-Wen, Fennec Shand alakítója nemrég nyilatkozott, mennyire élvezte szerepét a sorozatban – szívesen visszatérne hozzá a későbbi évadok valamelyikében is, valamint bátorította a rajongókat, hogy indítsanak petíciót a karakter visszahozásáért.

Bár a karakter megjelenése valóban emlékezetes volt az epizódban, kérdéses, miért is lenne előnyös visszahozása a történet szempontjából. A történet egyértelműen mutatta halálát – másik oldalról azonban a Star Wars világában nemhogy egy gyomronlövés, de a fénykarddal kettészelés túlélése sem példátlan. Jelenleg nagyon kétoldalúnak tűnik a karakter helyzete: szüksége lenne-e a történetnek még egy visszatérésre, egy egyepizódos karakter feltámasztására, még egy sablon fejvadász-szerepre? Vagy épp ellenkezőleg: az érdekes, de rövid életű karakternek további epizódok adhatnak nagyobb szerepet, személyiséget, bővíthetnék a történetét? Ráadásul ne felejtsük el, hogy ő volt főhősünk, a mandalóri Din Djarin számára az első igazán komoly akadály. Ezúttal nem pár leharcolt rohamosztagossal, utcai bűnözővel vagy szedett-vedett fejvadászcsapattal, hanem egy igazi képzett bérgyilkossal állt szemben, akit még ő se mert volna egyedül megtámadni. Talán épp ezért volt váratlan a karakter halála.

Tovább változtathatja a helyzetet az epizód végén felbukkanó rejtélyes alak, aki Fennec holtteste felett áll meg. Ki lehetett ő? Számos rajongó szerint az ismeretlen karakter egyezik a második évad első részének záróképében látottal – vagyis több, mint valószínűleg Boba Fettről van szó. Lehetséges, hogy Boba megtalálta, majd megmentette a haldokló fejvadászt, és nemcsak a színésznő, de a sorozat készítői is nagyobb szerepet szántak a karakternek?

5fb43edb402d49001924f6d1.jpg

Egyelőre azonban nem tűnik úgy, hogy a figura bármikor felbukkanna a második évadban. A sorozat szereplőgárdája azonban így is folyamatosan bővül, a rajongók pedig egyre nagyobb feszültséggel figyelhetik Din Djarin és a Gyermek sorsának alakulását.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló starwars sorozat disney érdekesség Star Wars cineart The Mandalorian cineartblog CineArt