2020. nov 21.

Angelina Jolie rendezi az Unreasonable Behaviour című életrajzi filmet!

írta: Siktár Vivi
Angelina Jolie rendezi az Unreasonable Behaviour című életrajzi filmet!

2007-től kezdve nehéz eldönteni, hogy Angelina Jolie színészi munkája, vagy rendezői látásmódja alakítja jobban karrierét. Ez idő alatt összesen 5 filmet jegyez új passiója: 4 játékfilm és 1 dokumentumfilm eddig az eredmény. Eddig. Ugyanis a Deadline értesülései szerint ő rendezi az Unreasonable Behaviour-t, mely Don McCullin brit fotós azonos című életrajzi művének adaptációja: miként nevelkedett és jutott el a szegénység sújtotta, s háborús övezetté vált Londonból a világ megannyi tájára, ahol a harcok által pokollá tett területeket, s emberi életeket örökített meg kamerájával.

don_mccullin.jpg

Jolie részvétele mellett Tom Hardy, s a saját produkciós cégével, a Hardy Son & Bakerrel felel a munkálatok kivitelezéséért, valamint Gregory Burke forgatókönyvíró is csapatukat erősíti, hogy segítségükre legyen a szövegkönyv elkészítésében.

Angelina Jolie nyilatkozata a film témája iránti elkötelezettségre utal:
„Megtiszteltetésnek érzem, hogy esélyt kapok Don McCullin életének filmre adaptálására. Teljesen elképeszt a megismételhetetlen kombinációja vakmerőségének és emberségének – a teljes elkötelezettség, melyet tanúsít a háború igazi arcának bemutatására, valamint az empátia és a tisztelet, melyet ennek elszenvedőinek irányába mutat. Pontosan annyira rendíthetetlen filmet szeretnénk készíteni róla, mint amilyen a munkássága: a különleges történésekről, történetekről és emberekről, akikről ő mesél; az újságírás felemelkedésének és bukásának időszakáról.”

Don McCullin nyilatkozatában a bizakodásról, valamint a szakmai tiszteletről beszél:
„Angelina legutóbbi filmjét látva, mely Kambodzsáról szól (lévén, hogy rengeteg időt töltöttem ott), rendkívül lenyűgözött. Milyen erős, s mégis milyen pontos képét mutatta be a hely szellemének ebben az időben. Úgy érzem, hogy biztonságban, s leginkább jó kezekben vagyok.”

b1d19f53-e08f-4ae4-a616-62eeff6a51b4-large16x9_ap19035432780427.jpg

Ahogy már ismeretes, Angelina Jolie eddig öt filmet rendezett: A Place in Time (2007) című dokumentumfilmet, valamint A vér és méz földje (2011); a Rendíthetetlen (2014); A tengernél (2015) és a First They Killed My Father (2017) című játékfilmeket. Ezek közül is a legelismertebb a 2014-es Rendíthetetlen, mely 3 Oscar-jelölést is bezsebelt.

Az Unreasonable Behaviour forgatási munkálatainak kezdési időpontja egyelőre még nem ismeretes.

angelinajolierogerdeakins.jpg

Szólj hozzá

érdekes fotó oscar színész hír fotós érdekesség rendező életrajzi angelina jolie adaptáció életrajzi film deadline tom hardy rendíthetetlen in the land of blood and honey unbroken oscar-jelölés don mccullin by the sea cineart cineartblog unreasonable behaviour hardy son & baker gregory burke a place in time a vér és méz földje a tengernél first they killed my father