2020. nov 23.

Ismét feltámasztják a Ragadozót

írta: Csurilla Dániel
Ismét feltámasztják a Ragadozót

predator4.jpg

A hivatalos Ragadozó-franchise 443 millió dollár bevételre tett szert eddig pályafutása alatt.

Senki sem gondolta volna, hogy a véget érni nem akaró Alien- és a Terminátor-filmek mellett a Ragadozó-mozik is végig fogják kísérni a mozirajongók lassan négy évtizedét. John McTiernan (Die Hard) 1987-es klasszikusa Arnold Schwarzenegger-rel a főszerepben azért volt korszakalkotó, mert a szörnyhorrort és az akciófilmeket annak idején felettébb egyedi módon ötvözte.

A Ragadozó 2 a betondzsungelben játszódott újraértelmezés volt, míg a szintén reboot-ként funkcionáló AVP (Alien versus Predator) mozifilmek videójáték adaptációk voltak. Antal Nimród ugyancsak kvázi-reboot Ragadozók c. 2010-es filmje után Shane Black állt neki a széria újraélesztésének, azonban a Predator – A ragadozó csúfos bukás volt.

Mellékgondolat, de nagyon könnyen bele lehet gabalyodni a filmekbe, mert nincs tisztességes, sorszámmal vagy megkülönböztető jelzéssel ellátott címadás sem az eredeti filmek esetében, sem a magyar keresztségekben.

cloverfield5-xlarge.jpg

Ezúttal J.J. Abrams Cloverfield-szörnyuniverzumában készült Cloverfield Lane 10 sci-fi kamaradrámának rendezője, Dan Trachtenberg készít Ragadozó, avagy Predator-filmet. Ugyan ez lesz a rendező második nagyjátékfilmje, mégis bizakodhatunk, hiszen remekül fogadták a kritikusok és a nézők is a Cloverfield Lane 10-t, és Trachtenberg készítette a Black Mirror-sorozat egyik leginkább atmoszférateremtő részét (Playtest), illetve a The Boys pilot epizódját.

Az egyelőre értelmes címmel nem rendelkező, új Ragadozó-reboot forgatókönyvét Patrick Aison (Wayward Pines, Jack Ryan, Treadstone) írja, és a filmet ismét az anyastúdió készíti, mely idén már 20th Century Studios néven fut.

A Halál a Ragadozó ellen-filmeket leszámítva Trachtenberg Predator-mozija lesz az ötödik – nem kapcsolódó – része a filmsorozatnak.

predator1987.jpg

 

Szólj hozzá

érdekes hírek horror sci-fi hír disney amazon érdekesség friss antal nimród kontroll alien érdekességek bruce willis terminator alien vs predator die hard cloverfield james cameron filmajánló predator ridley scott arnold schwarzenegger viszkis netflix black mirror shane black tom clancy karl urban jj abrams ragadozók jack ryan the boys wayward pines cloverfield lane 10 dan trachtenberg cineart cineartblog rakadozó 20th century studios