2020. nov 23.

Mozi vs streaming: a Disney-t is elérte a váltás?

írta: Siktár Vivi
Mozi vs streaming: a Disney-t is elérte a váltás?

A nagy mozimentő filmről, a Wonder Woman 1984-ről már köztudott, hogy karácsonykor mind moziban, mind pedig a Warner Bros. streaming platformján, az HBO Maxon is egy időben debütál. A Disney háza táját is felmerül a hibrid, vagy a csak platformi forgalmazás, gondoljunk csak a Mulan vagy a Lelki ismeretek (Soul) helyzetére, melyek a filmszínházi bemutatót kihagyva, egyből az online térben lettek elérhetőek. A Deadline értesülései szerint ezen opciók olyan filmeknél, mint a Fekete Özvegy, vagy a Cruella szintén fel-felmerülnek.

190824181657-emma-stone-cruella-de-vil-trnd-super-tease.jpeg

Az értesülés szerint a Disney vezetősége számára igen nagy fejtörés, hogy mely filmek esetében kerüljön át a bemutató moziból a Disney+-ra. Egészen érdekes kettősséget láthatunk: egyrészt jól jönnek az új filmek a felületen, hiszen így még több előfizetőben reménykedhet a cég, másrészről viszont a nagy bevételt hozó filmjeik így nem fognak akkora nyereséget hozni a konyhára, mint ami az eredeti tervekben szerepelt. A mozikkal kapcsolatban az is igaz, hogy nem úgy tűnik, mintha az iparág egyhamar visszarázódna az eredeti kerékvágásba, ám a kevés mégis több a semminél. Így a jövőre tervezett Cruella, a Pinocchio és a Peter Pan And Wendy valószínű a streaming felületen fog debütálni.

share-default.png

És hogy mi a helyzet a Fekete Özveggyel? Na az már egy teljesen más tészta: a stúdió egyáltalán nem erősít meg semmiféle feltételezést azt érintően, hogy a következő szuperhősfilmjük is a virtuális téren válna majd elérhetővé. Egy évvel csúsztatták el a premiert a pandémia miatt, s jelen állás szerint 2021. május 7-én mutatnák be a filmszínházak. Ám mint annyi mást, ezt a tervet is felülírhatja a világjárvány, így a kérdés már csak az, hogy meddig kell várnunk, míg a Disney ténylegesen rábólint filmjei online bemutatására.

Szólj hozzá

streaming film mozi hibrid trailer soul május marvel pandémia mulan pinocchio wonder woman warner bros deadline 2021 black widow fekete özvegy Disney cineart disney+ cineartblog moziba járás wonder woman 1984 koronavírus lelki ismeretek HBO MAX cruella peter pan and wendy