2020. nov 25.

Tolószékes akciósztár a Stephen King inspirálta thrillerben

írta: Csurilla Dániel
Tolószékes akciósztár a Stephen King inspirálta thrillerben

run-hulu-ftr.jpg

Sarah Paulson imád gonosz szerepeket elvállalni, ahogyan az American Horror Story, a Ratched és még sok más projektjéből kiderült. Azonban új filmje, a Fuss (Run) egy erőteljesen Stephen King-inspirálta thriller az anyai szeretetről. A Kathy Bates-féle Tortúrához hasonlóan a főszereplő szabadulni akar egy megszállott nő karmai közül. A Fuss azonban erőteljesen merítkezik Hitchcock Hátsó ablak c. filmjéből is.

Kiera Allen, a film főszereplője egy tolószékes lányt alakít, azonban csak nemrég derült ki, hogy a fiatal színésznő valóban mozgássérült. A remek Keresés (Searching) rendezője, Aneesh Chaganty érdekes részleteket árult el főszereplője és az elkészült film kapcsán. „Számunkra ez egyáltalán nem volt ellentmondásos téma. Nem volt tabu. Meg akartuk csinálni a filmet. Végül a szereplőválogatáson megtaláltuk a hihetetlenül tehetséges Kiera Allen-t.” – mondta Chaganty.

run-sarah-paulson-kiera-allen.jpg

A színészek néha azt állítják, hogy használtak már tolószéket a való életben – de hazudnak. Volt egy pár fiatal hölgy, aki azt hazudta, hogy mozgássérült, de megnéztük közösségi felületeken a profiljaikat, és órákkal a meghallgatás előtt valami tengerparton futkorásztak.” – tette hozzá a Fuss rendezője.

Chaganty szerencsésnek érzi magát, hogy egy olyan tehetséges színészt talált, mint Allen – akinek ez élete első főszerepe – és a karaktere szempontjából több megbeszélésen kikérték a véleményét a fiatal színésznőnek. Kiera Allen leírta a gondolatait, naplót vezetett, majd közösen átdolgozták a filmkészítőkkel a forgatókönyvet, hogy még autentikusabb legyen a tolószékben rekedt tinédzser története.

A Fuss 2020. november 20-án került a streaming szolgáltatóra.

Szólj hozzá

érdekes hírek keresés film premier mozi hír disney bemutató érdekesség friss stephen king thriller érdekességek run filmajánló hulu netflix tortúra fuss kathy bates sarah paulson hátsó ablak american horror story searching Hitchcock american crime story heti filmajánló cineart cineartblog ratched kiera allen