2020. nov 30.

Az ArteKino Fesztivál online formában várja az érdeklődőit!

írta: Siktár Vivi
Az ArteKino Fesztivál online formában várja az érdeklődőit!

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő ArteKino Fesztivál online formában várja az érdeklődőit. Az esemény célja olyan, korábban nagy népszerűségnek örvendő A-listás fesztiválokon (Berlin, Cannes, Velence, Locarno) szereplő filmek népszerűsítése, melyek a helyi, európai mozikban nem kaptak elég figyelmet és lehetőséget a közönséghez való eljutásban.

large_artekino_2020_1.jpg

A Fesztivál kiírása szerint minden eddiginél változatosabb kínálattal jelentkeznek. 10 fiatal európai filmes szemén keresztül tekinthetünk meg műveket európai konfliktusokról, életekről, ahol alapvetően dokumentumfilmek keverednek fikcióval. Az előzetesek szerint műfaji keveredés is ugyanúgy látható, hiszen a dráma komédiába, majd hiperrealizmusba csap át, s mindeközben a filmesek empátiája, téma iránti elköteleződése, s dramaturgiai pontossága is kiemelkedően mutatkozik műveiken keresztül. A mozgóképes tartalmakat, azok megtekintése után, pontozhatjuk egy 1-től 5-ig terjedő skálán, s a legnagyobb pontszámú film a közönségdíjjal járó 20.000 eurós díjat nyerhet.

open_graph_image.png

A fesztiválon való részvétel ingyenes, ám 5.000 jegyet biztosítanak Európa szerte, így érdemes ezekre időben lecsapni. A megtekintéshez mindösszesen egy rövid regisztráció szükséges az oldalukon, s így egész decemberben megtekinthetjük a filmeket.

Az oldal további érdekessége, hogy minden hónapban elérhetővé tesznek egy európai nagyjátékfilmet, melyet a fentebb említett regisztráció után a felhasználó elé tárnak, s mely alkotás minden esetben az adott hónap végéig elérhető: novemberben a portugál Tiago Guedes 2019-es, Velencét és Torontót is megjárt The Domain (A Herdade) című thrillere tekinthető meg.

Szólj hozzá

érdekes ajánló film berlin fesztivál hír velence európa regisztráció december érdekesség cannes érdekességek dokumentumfilm 2020 ingyen film ötödik európai film közönségdíj arte locarno Hír fesztiválfilm cineart cineartblog artekino artekino fesztivál tiago guedes the domain a herdade