2020. nov 30.

Új információk érkeztek Wes Anderson következő filmjéről!

írta: Siktár Vivi
Új információk érkeztek Wes Anderson következő filmjéről!

Úgy tűnik elkerülhetetlen, hogy Wes Anderson következő filmjét, a The French Dispatch-t a 2021-es Cannes-i Filmfesztiválon láthassa leghamarabb a nagyérdemű, így bizonyosan a mozis forgalmazás sem fog nyár előtt megkezdődni. Most azonban köszönhetően egy francia divatlap (L’OFFICIEL) interjújának, Lyna Khoudri színésznővel néhány érdekes információ derült ki a filmről, s annak készítéséről.

lyna-khoudri-french-dispatch.jpg

Khoudri, szerepe szerint Juliette, aki Zeffirelli (Timothee Chalamet) barátnője, így emlékszik vissza a közös munka kezdetére: „Wes sosem látott még filmben azelőtt. Minden egy próbavideóval kezdődött, melyet a produkciós cégnek küldtem. Egy este azt vettem fel, ahogy a telefonon bemutatkozom. Arról beszéltem, hogy a saint-oueni sulimban részt veszek egy projektben: kihagyom az óráim, és helyette a barátaimmal táncolok az utcákon.” A színésznő egy algériai rövidfilmen dolgozott, miközben a film produkciós csapatának válaszára várt.

Habár már hivatalosan is a színászgárdát erősítette, Khoudri mégsem tudott sokáig túl sok mindent a projektről. Az ő karakterének nagyjából 40 oldalon volt keresztül volt szerepe, s mindaddig nem állt össze a fejében a teljes kép karakterét illetően, míg nem látta a film végső vágatát.

 the-french-dispatch-adrien-brody-bob-balaban.jpg

A stílus is az Andersontól megszokott látványvilágot nyújtja majd: vintage-arthouse kosztümök, fényképezés, a pasztell árnyalatok dominálása. A film referenciáihoz pedig nem csak mi kaptunk segítséget, hanem a színésznő is – derült ki az interjúból: „A hotel lobbijában, ahol a forgatás alatt mind megszálltunk, volt egy asztal tele mindenféle DVD-vel. A vacsorák is mindig olyanok voltak, mintha vetélkedőn vennénk részt. Wes megkérdezte tőlem, hogy láttam-e a Mezei kirándulást Jean Renoir-tól? Mondtam neki, hogy nem, mire ő egyből annyit mondott: „Nézd meg!”. Persze egyből söpörtem a szobámba, és meg is néztem.” Egy másik film, melyek Khoudri példaként említett Jacques Rivette Északi híd című műve, kifejezetten a karakter, melyet Pascal Hogier alakít, kinek filmben viselt bőrdzsekijére hajaz a színésznő The French Dispatch-beli kabátja.

 302024-1581674991.jpg

Mindeközben egy másik, Colliderrel készült interjúban, A Grand Budapest Hotel üdvöskéje, Saoirse Ronan is megosztott pár információt. „Ez a film minden, ami miatt imádjuk Wes Andersont. Lenyűgöző a látvány, vicces, és ahogy megszokhattuk: briliáns írás. Rengeteg egymástól teljesen különböző karakterrel operál: mindennél hatalmasabb, amit eddig valaha is csinált. Egyszerűen imádok a részese lenni mindennek, ami az ő munkája, mert mindig lehet tudni, hogy fantasztikus lesz.” Ronan azt is említi, hogy alig lesz látható a filmben, ám bevallotta hihetetlen lelkesedését a projekt kapcsán.

Habár mindkét színésznő igen izgatott Wes Anderson új nagyjátékfilmjét illetően, egyikőjük sem beszélhet sokat még róla. Hivatalos premieridőpontot még nem tűztek ki a filmhez, ám a pletykák egyre élénkebbek, miszerint a 2021-es Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmjeként fog debütálni a The French Dispatch.

Szólj hozzá

érdekes hírek interjú film premier mozi színész trailer hír érdekesség forgatás színfalak mögött cannes érdekességek owen wilson bill murray wes anderson zeffirelli francia új hullám tilda swinton frances mcdormand 2021 saoirse ronan elisabeth moss nyitófilm cannes-i filmfesztivál jacques rivette timothée chalamet cineart cineartblog the french dispatch lyna khoudri jean renoir mezei kirándulás északi híd pascal hogier