2020. dec 02.

Steven Seagal mindenáron szerepelni akart a Ragadozó 2-ben

írta: Csurilla Dániel
Steven Seagal mindenáron szerepelni akart a Ragadozó 2-ben

1606561292_stevenseagal-predator_1180_550_8.jpg

Majdnem megtörtént, hogy Danny Glover helyett Steven Seagal játszotta az 1990-ben bemutatott Ragadozó 2 főszerepét, azonban a film rendezője, Stephen Hopkinsröhejesnek” tartotta a harcművész-akciósztárt, és megosztott egy elborult történetet Seagal kapcsán.

Hopkins a film 30. évfordulójának alkalmából elárulta: „(Steven Seagal) benne volt a pakliban, és találkoztam vele az otthonában, ami életem egyik legőrültebb délutánja volt. Azért mentem oda, hogy lebeszéljem őt a film főszerepéről. Bizarr volt, mert Seagal egy szokatlan, kissé őrült fazon, akivel egyszerűen nem tudtam elképzelni a közös munkát. Nem működött volna. Ő nem az a fajta hőstípus… Azt gondoltam, hogy vele röhejessé válna a film. Visszagondolva így is röhejes lett, de legalább szórakoztatóan röhejes és nem ócska módon röhejes (a Ragadozó 2).”

Stephen Hopkins sokkal inkább egy átlagember-hőstípust keresett, melyet meg is talált a Halálos fegyver egyik sztárja, Danny Glover személyében a betondzsungelben játszódó Ragadozó 2 sztárjaként. Bár a film valóban nem állja meg az idő próbáját, s a rajongók is szívesebben nosztalgiáznak John McTiernan akció-klasszikusán Arnold Schwarzenegger főszereplésével, a Ragadozó 2 mellett szól, hogy legalább nem lemásolni akarta az előző rész sikerét, hanem egy teljesen más történetet elmesélni.

image_8103d8a3.jpeg

Seagal nagyon elkötelezett volt. Amikor átmentem hozzá, bevitt egy szobába, amiben a falon voltak felsorakoztatva a lőfegyverei. Azt mondta, egy olyan CIA pszichiátert akar alakítani, aki egyben harcművész is, és folyton magánál hordja a fegyverét. Sokáig hallgattam, és akkoriban nyilvánvalóan kissé hibbant volt. Azt mondtam neki, hogy az ő elképzelései részben eltérnek attól, amit mi kitaláltunk, szóval nem kellene ezt erőltetnünk. Ez őt csak jobban feltüzelte, és amikor kikísért, rátette a vállamra a kezét, majd meghívott a santa barbara-i birtokára, mert tartott ott egy gránátvetőt, és azt akarta, hogy együtt lövöldözzünk gránátokat. Szerencsére nem mentem el. Bevallom, nem vagyok a legnagyobb rajongója.” – tette hozzá a valóban bizarr történetet Hopkins.

Hogy megfelelő színészválasztás lett volna Steven Seagal a Ragadozó 2 főszerepére, erről a filmsorozat rajongói életük végéig vitatkozhatnak, mi azonban azt a filmet akarjuk megnézni, amiben Seagal megfélemlít egy fiatal rendezőt a fegyvereivel, majd elhívja gránátvetőzni.

gary-busey-predator-2.jpg

A Ragadozó második része 57 millió dollárt hozott mindössze, és megosztó kritikákra tett szert, ami jelentősen eltér a Schwarzenegger-vezette, 1987-es előző rész 98 millió dolláros sikerétől. Azonban Ragadozó 2 nélkül sosem kaptunk volna olyan őrült módon szórakoztató alakítást, mint amit Gary Busey biztosított számunkra. Isten éltesse a Ragadozó 2-t harmincadik születésnapja alkalmából.

A 20th Century Studios tervezi a Ragadozó felélesztését, és a kiszemelt rendező Dan Trachtenberg, a Cloverfield Lane 10 készítője.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír bizarr disney érdekesség friss mel gibson alien érdekességek bruce willis die hard vasember halálos fegyver danny glover filmajánló predator arnold schwarzenegger akciófilm john mctiernan steven seagal ragadozó robert downey jr iron man science fiction gary busey carl weathers jon favreau dave filoni pedro pascal ragadozó 2 nyolcadik utas ashoka tano cloverfield lane 10 cineart disney+ the mandalorian mandalorian cineartblog mandalóri