2020. dec 04.

Elisabeth Moss egy texasi krimisorozatban tér vissza

írta: Csurilla Dániel
Elisabeth Moss egy texasi krimisorozatban tér vissza

elisabeth-moss-candy.jpg

A Golden Globe-díjas A tett c. igaz történeten alapuló minisorozat készítőpárosa, Robin Veith és Nick Antosca, valamint A szolgálólány meséjének főszereplője, a méltán díjazott Elisabeth Moss összeállnak, hogy egy komor texasi krimisorozatot hozzanak el a nézőknek. A Hulu-n debütáló Candy c. limitált sorozat alapját ugyancsak megtörtént események szolgáltatják.

A széria Candy Montgomery, hírhedt texasi gyilkos és áldozata, Betty Gore történetét meséli. Candy (Moss) 1980-ban egy kertvárosi, templomba járó anyuka, szerető feleség, akinek látszólag tökéletes az élete, azonban legjobb barátnőjét különös kegyetlenséggel gyilkolta meg egy baltával.

Elisabeth Moss nyilatkozata szerint így szól a Candy c. minisorozat kapcsán: „Már régóta egy antihőst szeretnék játszani, és szerettem volna Robin-nal dolgozni a Mad Men után ismét. Úgyhogy, amikor megkért, hogy legyen egy texasi anyuka, aki – egyesek szerint – megúszott egy gyilkosságot, csak annyit kérdeztem; Hol kell aláírni?” Moss hozzátette, hogy: „A Nick-kel való közös munkát is nagyon várom, miután láttam A tett című sorozatban való hihetetlen munkáját, mely már csak hab a tortán.”

714853365.jpg

A tett Patricia Arquette és Joey King főszereplésével készült, és egy munchausen szindrómában (képzelt betegségek tüneteiben) szenvedő lányról szól, akit anyja fogságban tart és kihasznál. Alakításukért mindkét vezető színésznő Golden Globe és Primetime Emmy-jelölést kapott. Arquett mindkét díjat be is söpörte. Dee Dee és Gypsy Blanchard igaz történetét korábban az Anya gyilkos kincse c dokumentumfilm is feldolgozta.

A Candy várhatólag 2021-ben kerül debütálásra a Hulu-n, és a következő év elején forog. A további színészek bejelentését izgatottan várjuk.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló sorozat hbo hír disney érdekesség friss érdekességek minisorozat warner dokumentumfilm emmy filmajánló hulu golden globe candy buena vista patricia arquette sorozatajánló elisabeth moss hbo go pedro pascal joey king handmaids tale a szolgálólány meséje cineart disney+ mandalorian a tett cineartblog hbo max mandalóri baby yoda díjfilm grogu anya gyilkos kincse