2020. dec 04.

Folytatódik A Keresztapa?

írta: Csurilla Dániel
Folytatódik A Keresztapa?

coppola.jpg

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy Francis Ford Coppola újra kiadja az átdolgozott A Keresztapa III sajátos verzióját Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. Mindeközben pletykák terjengenek arról, hogy a Paramount Pictures szívesen folytatná a trilógiának szánt A Keresztapa-filmsorozatot, és ezt a stúdió meg is erősítette a The New York Times-nak. Coppola rendezőként biztosan nem fog visszatérni.

A stúdió hivatalos nyilatkozata az ikonikus trilógia folytatásáról így szól: „Bár konkrét terv nincs A Keresztapa felélesztésére, a filmek továbbra is rezonálnak a közönséggel, hatalmas és kitartó erejű örökségre tettek szert az évtizedek során, s így megmarad lehetőségként a folytatás, amennyiben egy megfelelő történet elénk kerül.”

the-godfather-part-ii.jpg

Coppola a The New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy van „lehetőség egy IV., V. és VI. filmre”, azonban ő „nem fog visszatérni”. Az ötszörös Oscar-díjas rendező nem rendelkezik A Keresztapa-filmsorozat jogaival, így a Paramount bármikor készíthet folytatást a modern klasszikushoz. Bár a rendező fejében többször megfordult egy negyedik A Keresztapa-film, és Andy García is kifejezte lelkesedését egy esetleges folytatás megrendezésével kapcsolatban, ezen a ponton a két legbiztosabb hírünk a gengszterfilm-sorozat szempontjából az Armie Hammer főszereplésével készülő, Paramount+ streaming oldalon debütáló The Offer c. minisorozat, illetve a Barry Levinson rendezésében bejelentett Francis and The Godfather c. nagyjátékfilm, amiben Oscar Isaac alakítja Coppolát, míg Jake Gyllenhaal formálja meg a Paramount akkori főnőkét, Robert Evans-t.

Az újravágott A Keresztapa III elnyerte Diane Keaton és Andy García tetszését, s az átformált változat Coppola szándékai szerint a 2020. december 8-i lakossági forgalmazásban való megjelenés után mozikban is debütálna.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló film mozi folytatás hír bemutató érdekesség friss életrajzi coppola marvel pókember érdekességek jake gyllenhaal keresztapa filmajánló al pacino robert de niro francis ford coppola marlon brando barry levinson diane keaton sofia coppola bosszúállók a keresztapa oscar isaac the godfather armie hammer heti filmajánló cineart cineartblog andy garcía élerajzi film keresztapa III the godfather coda lakossági forgalmazás