2020. dec 04.

Újabb Van Helsing-filmet tervez a Universal

írta: Arany Gergő
Újabb Van Helsing-filmet tervez a Universal

A Universal nemrég közzétett tervei alapján ismét visszatérhet a legendás vámpírvadász a mozivászonra. A Hollywood Reporterben közzétett hírek alapján az egyelőre névtelen filmet a 2018-as Overlord c. háborús horrorfilm rendezője, Julius Avery kapta meg – a film producerei pedig James Wan és Judson Scott lesznek.

A stáb mellett a forgatókönyv első vázlatai is léteznek már: a Thor: Ragnarok és a Fekete Özvegy c. filmek írója, Eric Pearson készítette el, amiről Julius Avery készít egy átiratot – a film végleges forgatókönyvét.

van.jpg

A Van Helsing- film valószínűleg a Universal szörnyes univerzumának bővítésére is szolgálna. Maga a karakter az egyik legelső horrortörténetből, Drakula gróf történetéből lehet ismerős – a Bram Stoker-féle 1897-es regényben jelent meg, később pedig a Drakula-filmek rendszeres szereplőivé vált. Önálló filmet azonban csak 2004-ben kapott: a Hugh Jackman alakításában megjelenő Van Helsing célja Drakula gróf elpusztítása volt, közben pedig további ismert szörnyetegekkel találkozott, és küzdött meg. Megjelent a filmben például Mr. Hyde karaktere, a farkasember és még Frankeinstein szörnyetege is – holott annak a történetnek semmi köze Drakulához. Bár a filmnek nagyobb jövőt és több folytatást is jósolt a Universal, negatív nézői és kritikai fogadtatása miatt lemondott a további részek gyártásáról, és azóta se készült több film a karakter szerepeltetésével.

Az utóbbi években azonban a Universal láthatóan erősen munkálkodott rajta, hogy újra életre keltse és kiépítse szörnyes univerzumát filmjeiben – bár a 2016-os Múmia egyértelműen kudarcnak számított, az idén bemutatott A Láthatatlan ember több mint 130 millió dollárt hozott a stúdiónak, bőven kárpótolva a hétmilliós készítési költséget.

A Van Helsing-film mellett számos további szörnyfilmet tervez a Universal: a Láthatatlan ember második részét, valamint egy Ryan Gosling szerepével készülő farkasember-filmet is, mindkettőt Leigh Whannell rendezésével; valamint egy újabb Drakula-adaptációt, amit Karyn Kusama fog rendezni.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír heti Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt