2020. dec 06.

A megjelenés előtt nyert díjat a Jurassic World: Világuralom!

írta: Jászberényi Lili
A megjelenés előtt nyert díjat a Jurassic World: Világuralom!

Nem szokatlan, ha egy film a bemutatója után díjat nyer, még akkor sem, ha az a premier után akár több évvel történik. Az azonban egyáltalán nem gyakori, ha a film, akkor nyer díjat, amikor még nem jött ki, sőt még csak a vágó asztalon. A Jurassic World: Világuralom, most mégis így nyert díjat, méghozzá a Production Guild of Great Britain innovációs díját. A film ezt azzal érdemelte ki, hogy a stáb az elsők között volt, akik a nagy karantén lezárások után, újra elkezdték a forgatásokat. Ezzel segítettek kifejleszteni a többi forgatáshoz a lehető legjobb tervet, annak érdekében, hogy a forgatások biztonságosan folyhassanak járványhelyzetben is.

jurassic-world-dominion-set-photos-tease-a-new-horrifying-dinosaur.jpg

A közel ezer fős csapat hónapokig élt együtt elzárva a külvilágtól, hogy minél jobban kizárják a fertőzés lehetőségét. A forgatási helyszínen több fertőtlenítő pontot is kihelyeztek, valamint ez idő alatt körülbelül 40000 tesztet végeztek. Sajnos a szigorú intézkedések mellet is volt egy-két fertőzött, amik miatt kisebb időre szüneteltetni kellett a forgatást, de a film írója és rendezője, Colin Trevorrow pozitívan állt az egészhez és szerinte ez a pár leállás még segítette is a filmet, hiszen volt idejük átgondolni mindent jobban és esetleg itt-ott javítani pár dolgon.

A Világuralom forgatása nemrég szerencsésen véget ért és már csak az utómunka van hátra. Sajnos azonban még sokat kell várnunk, hogy megnézhessük a filmet, ugyanis majd csak 2022 nyarán vagy utána fog debütálni.

Szólj hozzá

érdekes hírek film hír érdekesség friss heti Jurassic World Cineartblog CineArt Jurassic World Dominion