2020. dec 12.

Berobbant a Loki sorozat első előzetese!

írta: Szalai Szimi
Berobbant a Loki sorozat első előzetese!

loki-tv-show-teaser.jpg

A csínytevés istene miután egy alternatív idősíkban meglépett a Bosszúállók elől a Tesseract segítségével nincs az az erő, ami megállíthatná bajkeverését. Vagy mégis?

Végre megérkezett az első előzetes a Disney+ Loki sorozatához, és azt kell, hogy mondjuk, nem csalódtunk. Tele van rejtélyekkel, frappáns dialógokkal és töménytelen mennyiségű káosszal.  

Tom Hiddleston végre kiélheti az általa megformált és sokak által kedvelt karakter potenciáljait. Mivel ebben az idősíkban nem történt meg a Thor 2, illetve Thor 3, így újra ‘gonosz’ Lokival találjuk szembe magunkat, akinek mindene a zűrzavar és a hatalomvágy. A sorozatban az ő idő és térbeli utazásait követhetjük végig. Lesz miből csemegézni.

Valójában ez a sorozat készíti elő a Doctor Strange 2 filmet, azaz a Multiverse of Madness néven futó folytatást. Végtelen lehetőségekkel rendelkezve garantált a furcsaságok elszabadulása. Az előzetest itt láthatjátok:

Az előzetesből nagyon úgy tűnik, hogy miután Loki megszökött a Bosszúállók elől egy bizonyos idősíkokért felelős szervezet elkapja és alkalmazni szeretnék, mint egy ügynököt. Owen Wilson Mobius M. Mobius karakterét is most láthatjuk először, aki látszólag már jól ismeri Lokit.

 loki-owen-wilson-mobius-m-mobius.jpg

Egy ismeretlen, baljós csuklyás alakot is láthatunk megjelenni alkalmanként az előzetesben, aki megtámadja a TVA (Time Variance Authority) épületét, ahol Lokit fogva tartják. Ez a sötét figura lehet Loki egyik ellensége is, de azt is kinézzük a Marvelből, hogy ő egy másik verziója  Lokinak. Ha ez így lesz, akkor sem fogunk unatkozni, hiszen egy bajkeverő is éppen elég port tud kavarni, nem hogy kettő, vagy esetleg több.

 loki-hooded-figure.jpg

Ami még igazán érdekes lehet, az egy rövidebb hajú nő, aki egyedül üldögél egy lilás lepusztult környezetben. Első ránézésre Fekete Özvegy jut az embernek eszébe róla, és állítólag ő amúgy is felbukkan majd a sorozatban, szóval meglehet, hogy az a nő tényleg ő.

 loki-black-widow-2.jpg

Abból is látszik, hogy több idősíkon mozog a sorozat, hogy egy pillanatra láthatjuk Lokit egy posztapokaliptikus New Yorkban landolni. Ez lehet egy olyan verziója a Bosszúállók elleni csatának, ahol a szuperhősök elbuktak és New York porig rombolódott.

 loki-destroyed-new-york-2.jpg

Talán az egyik legnagyobb meglepetés azonban a D.B. Cooper rejtély. Azt láthatjuk, hogy Loki rövid hajjal, napszemüveggel és a bájos sármjával egyszer csak kiugrik egy repülőgépből egy aktatáskával, ami tele van pénzzel. A történelem egyik legnagyobb megoldatlan ügye ez a valóságban, hiszen D.B. Cooper valóban egy létező személy, aki miután eltérített egy gépet kiugrott egy rakás pénzzel, és azóta se tudjuk, hogy mi lett vele. A sorozat ezt úgy magyarázza meg, hogy Cooper az valójában Loki volt. Arra is lehet következtetni, hogy egy ponton hazatér, mivel mielőtt kiugrik a repülőből Thort, illetve Heimdallt szólítja meg.

 loki-db-cooper-sunglasses.jpg

És persze kihagyhatatlan ziccer lett volna, ha nem használják fel a Vote Loki képregénysorozat történéseit, amiben Loki részt vesz az amerikai elnökválasztásban. Könnyedén hazudik bármiről az embereknek, csakhogy végül övé lehessen a cím. Azonban az őt körülvevő emberekből kiindulva ez lehet, hogy a posztapokaliptikus világban történne meg.
 

Mi már nagyon várjuk, hogy mit hoztak ki az alkotók ebből a káoszból, de első ránézésre is izgalmasnak ígérkezik.

Szólj hozzá

hírek hír Loki Marvel Tom Hiddleston Fekete Özvegy Disney Owen Wilson Disney+