2020. dec 14.

Készül a Mad Max filmek rendezőjének új nagyszabású drámája!

írta: Siktár Vivi
Készül a Mad Max filmek rendezőjének új nagyszabású drámája!

Két évvel a bejelentés után elkezdődtek a munkálatok George Miller következő filmjén Ausztráliában. Az Oscar-jelölt rendezőnek ez lesz az első filmje a 2015-ös Mad Max: A harag útja után. A Three Thousand Years of Longing (Ezeréves sóvárgás) jelenleg a 23. forgatási napjánál tart, s további 39 nap van hátra. Az új filmdráma egy 60 millió dolláros produkció, mely miatt Az angol beteg Oscar-díjas operatőre, John Seale visszatért a nyugdíjból.

5_georgemiller-1-750x400.jpg

Az MGM által forgalmazott Three Thousand Years of Longing főszereplői Tilda Swinton és Idris Elba. Miller 2021. szeptemberében tervezi befejezni a film vágását. További színészekről és stábtagokról hamarosan újabb híreket kaphatunk. A történet ezen a ponton nem ismert, azonban a Mad Max rajongói repeshetnek az örömtől, ugyanis A harag útja rendezője és operatőre mellett újra egyesül a veterán csapat Miller feleségével, az Oscar-díjas vágó Margaret Sixel-lel, továbbá az Oscar-díjas sminkmester Lesley Vanderwalt, az Oscar-díjas látványtervező Lisa Thompson és a filmzenéért felelős Junkie XL kíséretében.

A látványvilágért felelős Roger Ford többek a Babe vizuális megoldásaiért volt felelős, azonban a csapatot erősíti A Mátrix jelmeztervezője, Kym Barrett, illetve Paul Butterworth VFX supervisor (Marvel Kapitány). A Three Thousand Years of Longing producere Miller régi jóbarátja, Doug Mitchell, aki elárulta, az új film „az egyik leginkább lehengerlő alkotás”, amit valaha látott. Miller szerint ez a „tökéletes csapat”, amivel csak dolgozhat.

idris-elba-tilda-swinton.jpg

Amint befejeződik a Swinton és Elba nevével aposztrofált túlélődráma utómunkája, Miller és a stáb elkezdik a munkálatokat az öt éve beígért Mad Max-filmen, a Furiousa című spinoff-on Anya Taylor-Joy főszereplésével. A harag útja annak idején hat Oscar-díjat vitt haza, és 375 millió dollár bevételt szerzett.

5-_furiosa-split-anya-taylor-joy-charlize-theron.png

Szólj hozzá

hírek film ausztrália hír mgm forgatás rendező mad max szeptember george miller tilda swinton john seale idris elba 2021 Film mad max a harag útja furiosa anya taylor-joy cineart cineartblog three thousand years of longing margaret sixel lesley vanderwalt lisa thompson roger ford kym barrett paul butterworth doug mitchell junkie XL