2020. dec 19.

Tom Cruise kiakadt a Mission: Impossible 7 forgatásán

írta: Csurilla Dániel
Tom Cruise kiakadt a Mission: Impossible 7 forgatásán

skynews-tom-cruise-mission-impossible-7_5208907.jpg

Amikor egy világsztár ordítozik a stábtagokkal, akkor azonnal dívának bélyegzi őt a világ. Más a helyzet Tom Cruise és a Mission: Impossible 7 londoni forgatása kapcsán, amikor az akciósztár erőteljesen leordította a távolságtartást és a maszkviselést megszegő stábtagokat.

Az akciósorozat hetedik része hatalmas vállalás önmagában, nemhogy a koronavírus idején. Cruise, aki a film producere is, nagy mértékben segített navigálni a világjárvány alatt zajló biztonsági intézkedéseket a szuperprodukció során, mely Olaszországban és Norvégiában is forog. A The Sun folyóirat egy hangfelvételt tett közzé, melyen Cruise megmondja a magáét a figyelmetlen forgatócsoportnak.

Cruise azt mondta a csapatnak, hogy ha a viselkedésük folytatódik, akkor akit elkapnak, azonnal kirúgás lesz az osztályrésze. Rendkívül érzelmesen mondja a beszédét, miben kitér arra, hogy a filmiparban hatalmas a válság, és a nagy része jelenleg is leállástól pang, minek eredményeként emberek veszítik el állásukat. A színész-producer szenvedélyesen és eltökélten harcolta ki magának a bajban lévő Paramount-nál, hogy mihamarabb elkezdődjön a Mission: Impossible 7 forgatása a világjárvány ellenére.

George Clooney az Entertainment Weekly-nek azt nyilatkozta, Tom Cruise kiakadása teljesen indokolt, és igaza volt ebben a témában. „Nem reagálta túl. Cseppet sem.” – mondta Clooney. „Van egy barátom, aki rendezőasszisztens egy másik, tévés projektben, és ugyanez a dolog történt náluk is, bár nem volt akkora foganatja.” – tette hozzá.

000_1kf32f-1.jpg

Én ugyan nem csináltam volna ezt. Nem ordítottam volna le a stábot és rángattam volna ki az embereket a forgatásról, mert hatalmi pozícióban vagyok. Trükkös, nem? Ugyanakkor van egyfajta kötelességed mindenki iránt, aki körülvesz, és ebben Cruise-nak igaza is van, mert ha a produkció leáll, akkor rengetegen maradnak munka nélkül. Ezt az embereknek meg kell értenie, mert mindenkinek kötelezettségei vannak mások iránt. Én csak nem így csináltam volna.” – fejezte be Clooney.

Hogy milyen mértékben volt jogos Cruise kiabálása és kiakadása, az vitatható, azonban a munkahelyeket és a stábtagok egészségét veszélyeztető delikvensek valóban átléptek egy határt, mellyel kockára tették mások biztonságát. Egy olyan 200 millió dolláros szuperprodukció, mint az M: I 7 pedig nem engedhet meg ilyen felelőtlen, gyenge láncszemeket.

A film bemutatója egyelőre változatlanul 2021. november 19.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló film premier mozi hír botrány sztár bemutató érdekesség friss forgatás heti érdekességek stúdió george clooney tom cruise hollywood paramount filmajánló akciófilm filmgyártás netflix filmipar mission impossible kiakadás blockbuster top gun távolságtartás top gun 2 heti filmajánló cineart cineartblog mission impossible 7 koronavírus maszkviselés stúdiórendszer