2020. dec 21.

George Lucas megvédte az Előzmény trilógiát

írta: Csurilla Dániel
George Lucas megvédte az Előzmény trilógiát

george_lucas_75_screenshot_20190513163339_3_original_1150x645_cover.jpg

Az Előzmény trilógia gyakorta kritizált dialógusainak védelmére kelt George Lucas, aki a Baljós árnyak, A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja rendezője és egyedüli írója is volt.

Lucas különösen érzékeny az Anakin (Hayden Christensen) és Padmé (Natalie Portman) közötti párbeszédekre A klónok támadásából, és állítása szerint a kritikák, melyek a 2002-es filmjét érték, teljesen „alaptalanok”, és a forgatókönyv kapcsán való aggályok „félreértettek” voltak.

starwars2_movie_screencaps_com_5150_0.jpg

Nagyon is őszintén mutattam be, mert egyáltalán nem komolytalan a párbeszéd. Folyamatosan azonos színvonalon működik mind a filmben, mind az egész Star Wars stílusában. Sokan nem értik a Star Wars nyelvezetét. Nem fogják fel, hogy több, alapjául szolgáló motívum képezi a párbeszédeket, melyek nevezetesen az 1930-as évek westernjei, illetve szombati matinéi. Egy sokkal romantikusabb korszakot idéztem, amikor kalandfilmek készültek. Ez a rész sokkal inkább egy melodráma, mint a többi film.” – mondta Lucas védőbeszédét.

Az Előzmény trilógiát lehet gúnyolni dramaturgiai szempontokból, azonban lehet szeretni is nosztalgia és szerzői kézjegyek aspektusából, viszont nem vonatkoztathatunk el a ténytől, hogy Anakin és a homok kapcsolata ugyanúgy kánon, mint Rey Skywalker létezése. Akinek ez nem tetszik, bőven talál pozitívumokat a The Mandalorian-ben, melynek december 18-án volt az évadzárója.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló mozi star wars hír disney érdekesség friss érdekességek csillagok háborúja natalie portman filmajánló george lucas darth vader luke skywalker jon favreau lucasfilm baljós árnyak adam driver pedro pascal klónok támadása Hayden Christensen daisy ridley Anakin Skywalker előzmény trilógia Dave Filoni cineart disney+ mandalorian cineartblog mandalóri rey skywalker padmé amidala sith-ek bosszúja