2020. dec 22.

A Warner újravágatta az első Wonder Woman végét

írta: Csurilla Dániel
A Warner újravágatta az első Wonder Woman végét

wonder-woman-1984-patty-jenkins-gal-gadot-warner-bros.jpg

Ahogyan a Wonder Woman 1984 már számos országban bemutatkozott, s a világ többi része a streaming premierre vár, úgy Patty Jenkins is nyilatkozott a 2017-ben bemutatott első Wonder Woman kapcsán. A rendezőnő nyíltan megfogalmazta mi működik és mi nem az előző mozifilmben.

A köztudatban úgy él a Wonder Woman, hogy a film első kétharmada remek, míg a fináléja lényegében a tucat DC-filmek táborát erősíti kevésbé sikerült CGI-teremtények és Snyder-moziba illő speciális effektek által. A végső harc Hádész, a háború istene és Diana Prince között zajlik. Az IGN-nek adott interjújában Jenkins feltárta a finálé létjogosultságát.

wonder-woman-ares-750x400.jpg

„Az eredeti befejezés az első filmben sokkal kisebb volt, de a stúdió arra késztetett, hogy változtassam meg az egészet az utolsó pillanatban” – mondta a rendezőnő. „Úgyhogy számomra ez mindig is egy fájó pont lesz, és a rajongók is a finálét kifogásolják, mellyel egyet tudok érteni. Hiába mondtam azt a stúdiónak, hogy nincs idő rendesen elkészíteni a végső harcot, nem hallgattak rám, és olyan lett a végeredmény, amilyen… Végül megkedveltem a befejezést, mégsem a film eredeti zárlata volt.” – tette hozzá Jenkins.

Bár azt mondta, megkedvelte a végső vágatát a Wonder Woman-nek, nem mehetünk el amellett, hogy valószínűleg Jenkins nem akarta a Warner Bros. döntését sározni. Hogy milyen lett volna a Patty Jenkins-féle befejezés, azt nem tudjuk, viszont bizonyára számos rajongó egyetért azzal, hogy nem illik az első rész hangulatához a Hádész és Diana összecsapása.

Ugyanakkor a témához tartozik, hogy a Warner annak idején kiszolgáltatott helyzetben volt a Batman Superman ellen bukása és a rendezőváltást megélő Igazság Ligája miatt. Az utóbbi években jelentősen növekedett a kreatív döntéshozás a DC-filmek rendezői számára, melynek főként Patty Jenkins és James Wan (Aquaman) sikeres munkája az oka.

Szólj hozzá

flash érdekes hírek film premier mozi hbo d superman hír bemutató érdekesség friss batman érdekességek ben affleck johnny depp warner zack snyder filmajánló justice league witcher amber heard patty jenkins wonder woman warner bros jason momoa igazság ligája aquaman james wan vaják gal gadot Henry Cavill batman v superman batman superman ellen cineart wonder woman 2 cineartblog hbo max wonder woman 1984