2020. dec 22.

Előzetest kaptunk Peter Jackson Beatles dokumentumfilmjéhez!

írta: Csurilla Dániel
Előzetest kaptunk Peter Jackson Beatles dokumentumfilmjéhez!

pet.jpg

Az Oscar-díjas új-zélandi rendező az Akik már nem öregszenek c. világháborús dokumentumfilmje után a Beatles-ről készít filmet. Peter Jackson állítása szerint hasonló technikát alkalmaz majd, mint 2018-as filmjében, és 56 órányi, eddig nem látott anyagban mutatja be minden idők legsikeresebb zenekarát.

Paul McCartney hivatalos Twitter-én jelent meg először a Get Back c. doku első kedvcsinálója, melyben Jackson elmagyarázza, hogy a koronavírus hátráltatta ugyan az utómunkát, mégis sikerült egy előkarácsonyi ajándékkal kedveskedni a Beatles-rajongóknak. A dokumentumfilm utolsó albumuk, a Let It Be stúdiófelvételeiről fog szólni. Jackson szerint több, mint 56 órányi felhasználatlan anyagból dolgozta ki a Get Back c. filmet.

Az Akik már nem öregszenek forradalmasította a talált felvételek digitális felújítását, és az első világháborús brit veteránokat egy egészen különleges történet keretei között mutatta be. Utómunkával kiegészítve növelték a képkocka/másodperc számát, filmhangot és színezést alkalmaztak a 2018-as dokumentumfilmben hatalmas sikerrel.

Peter Jackson elárulta, hogy a film vágása félúton tart, de nagyon bizakodó, hogy elkészül jövő nyárra. A rendező korábban már megjegyezte, hogy McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon és Olivia Harrison közreműködésével készíti a dokumentumfilmet. A The Beatles: Get Back 2021. augusztus 27-én kerül bemutatásra világszerte.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló előzetes film premier mozi john lennon trailer yoko ono the beatles hír beatles bemutató érdekesség friss hobbit érdekességek dokumentumfilm lord of the rings paul mccartney filmajánló a gyűrűk ura peter jackson kedvcsináló get back tintin ringo starr george harrison king kong let it be heti filmajánló cineart cineartblog akik már nem öregszenek