2021. jan 13.

Brendan Fraser-rel forgatja következő filmjét Darren Aronofsky

írta: Csurilla Dániel
Brendan Fraser-rel forgatja következő filmjét Darren Aronofsky

Darren Aronofsky újabb függetlenfilmet készít, mely az A24 filmstúdió égisze alatt készülő The Whale c. filmdráma. Samuel D. Hunter azonos című színdarabját feldolgozó film főszereplője Brendan Fraser lesz, aki egy halál közelében lévő remetét alakít majd.

e2c020ceff02667a4253cd88b3115a930d-darren-aronofsky-brendan-fraser_2x_rsocial_w600.jpg

A The Whale lesz Aronofsky első filmje a rendkívül megosztó 2017-es pszichológiai thrillere, az anyám! után, ami a Paramount Pictures gyártásában 30 millió dollárba került, és mindössze 44,5 millió dollár bevételre tett szert világszerte annak ellenére, hogy Jennifer Lawrence és Javier Bardem főszereplésével készült.

Az új filmterv forgatókönyvét maga Hunter írja, és ennek kapcsán így nyilatkozott a színdarabíró: „Igazi szerelemprojekt számomra, hogy saját írásomat adaptálhatom. Ez egy mély és személyes történet, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy széleskörben ismertté lehet. Darren egyik nagy rajongója vagyok a Rekviem egy álomért óta, és akkor láttam a filmet, amikor még elsőéves egyetemista voltam, és az első színdarabomat írtam, szóval igazán hálás vagyok azért, hogy (Aronofsky) sajátos látásmódjával és egyedülálló tehetségével készül a film.”

darren-aronofsky-759x500.jpg

A The Whale hivatalos szinopszisa szerint a film egy visszavonult, kórosan elhízott angoltanár (Frazer) története, aki megpróbálja felvenni a kapcsolatot a tőle elhidegült tinédzser lányával, s közben lelki üdvözülést keres életében utoljára.

Aronofsky új filmje hamar leforoghat, és akár már idén mozikba kerülhet. Brendan Fraser mellett hamarosan minden bizonnyal további sztárokkal bővül a The Whale szereplőgárdája, és ahogyan Mickey Rourke egyik nagy visszatérése volt a rendező Oscar-jelölt A pankrátora, úgy Hunter adaptációja egyaránt tekinthető Fraser reneszánszának.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film mozi horror hír érdekesség friss thriller marvel színdarab érdekességek vasember brendan fraser filmajánló anyám jared leto javier bardem adaptáció mickey rourke múmia filmművészet robert downey jr iron man filmdráma eposz darren aronofsky avengers pankrátor bosszúállók rekviem egy álomért függetlenfilm jennifer lawrence Paramount Pictures heti filmajánló cineart cineartblog bibliai film