2021. jan 13.

Megtalálták a Batman tévésorozat íróját

írta: Csurilla Dániel
Megtalálták a Batman tévésorozat íróját

Terence Winter távozása után az HBO Max gyártásában készülő Gotham PD új showrunner-je Joe Barton lesz. A spinoff-sorozat Matt Reeves (A majmok bolygója-előzményfilmek) The Batman-jének világában fog játszódni. Barton a Kötelesség/Szégyen tévésorozat készítője, továbbá a netflixes A rítus forgatókönyvírója.

the-batman_-joe-barton-joins-hbo-max_s-tv-series-as-showrunner-following-terence-winter-departure-750x400.jpg

 A Boardwalk Empire és a Bakelit készítője, Terence Winter nemrég „kreatív nézeteltérésekre” hivatkozva hagyta ott az új DC-sorozatot, melynek ugyan csak átmeneti címe a Gotham PD, minden bizonnyal hasonló hivatalos címmel fog rendelkezni a Batman szülővárosában játszódó alvilági rendőrsztori.

A WarnerMedia és a DC Films fejese, Walter Hamada, azt nyilatkozta, hogy évente akár négy DC-mozifilm készület, illetve az HBO Max-on további két-két spinoff-sorozat debütálhat az elkövetkező esztendőkben, melyek közül egyik a Gotham PD, míg másik a James Gunn által fejlesztett Peacemaker, aki a The Suicide Squad-ból John Cena testvérsorozatának ígérkezik, valamint tervben van továbbá J.J. Abrams produkciós cégének, a Bad Robot Productions-nek a Justice League Dark-sorozata.

the-batman-movie-origin-story-810x427.jpg

Hamada azt is megerősítette, hogy a DC-univerzum játékosan bánik majd a különböző Denevéremberekkel, és a The Flash-ben bemutatott multiverzum magyarázatot ad arra, hogyan létezhet az egyik oldalon a Ben Affleck-féle, és miként kerül előtérbe a Robert Pattinson által megformált Batman – mely utóbbi eltér a DCEU folyamatosságától, ahogyan a Joker is tette.

A hivatalos bejelentés így szól: „A Matt Reeves The Batman-jének világában játszódó, áttörő televíziós sorozat további építi a mozifilm által bemutatott korrupciót Gotham City-ben, és egy új Batman-univerzumot fog megalapozni. A sorozat példátlan lehetőséget biztosít a filmben bemutatott karakterek háttértörténetének ismertetésére és a világ kibővítésére. A Gotham PD lesz Reeves első televíziós projektje a Warner Bros Television Group-pal kötött exkluzív szerződésének értelmében.”

A Gotham PD tehát lényegében egy előzménysorozata a The Batman-nek, és vagy a Gotham-sorozathoz hasonlóan Gordon rendőrfőnököt fogja követni, vagy a bűnüldözés egy másik területére – esetlegesen a szupergonoszok eredetére – fog fókuszálni. Reeves The Batman-je a köpenyes igazságosztó második évében fog játszódni. A film bemutatója 2022. március 4-én lesz.

Szólj hozzá

érdekes hírek hbo star wars star trek hír disney érdekesség joker friss batman marvel érdekességek ben affleck warner martin scorsese dc justice league joaquin phoenix gotham avengers robert pattinson matt reeves peacemaker jj abrams james gunn bosszúállók john cena the flash suicide squad Broadwalk Empire justice league dark Terence Winter cineart suicide squad 2 cineartblog the batman hbo max the suicide squad gotham pd