2021. jan 15.

Megtudtuk, hogy milyen hosszúak lesznek az új Marvel sorozatok!

írta: Szalai Szimi
Megtudtuk, hogy milyen hosszúak lesznek az új Marvel sorozatok!

5634b0953c9c039edbe59869761dbb838d08b56d.jpg

A régi időkben még egy sitcom javarészt 22 perces volt, és egy drámai sorozat 44, ma már az epizódik hossza teljesen változó. A kimértség régebben azért lehetett, mert a különböző televíziós hálózatok a pénzüket a reklámokból nyerték, így annak elegendő teret kellett hagyni. Éppen ezért beépített reklám szünetek volta, melyek pont akkor kezdődtek, amikor egy izgalmas jelent volt az adott műsorban. Ezáltal arra kényszerültek a nézők, hogy végig nézzék a reklámokat feszülten várva a folytatást.

A streaming persze teljesen megváltoztatott mindent. Ma már akármilyen hosszúságú lehet egy epizód, hiszen nincsenek korlátozva a szünetek által. Azonban az íróknak sok segítséget nyújthat ha egy bizonyos terjedelmet megadnak, még akkor is ha nem kell percre pontosan kivitelezni.

A WandaVision első sajtós napján Kevin Feige elárulta, hogy a rajongók mennyi ideig élvezhetik majd kedvenc Marvelsorozataikat.

„Nos, egy kicsit másképp állunk a dolgokhoz. Vagy úgy, mintha hat vagy kilenc részes 1 óra hosszú epizódokat készítenénk, vagy 10 darab fél órás epizódot. Például a WandaVision és a Falcon and the Winter Soldier is így kezdte, 30 perces részekkel, de mivel streaming és Disney+ és a szabályok is eléggé elhomályosodtak az évek alatt, így van amelyik 23 perces. Van olyan, ami több, de a She-Hulk például 10 fél órás epizódként készül. Lehetséges hogy egyes részek hosszabbak lesznek, míg mások rövidebbek. Loki és Falcon and the Winter Soldier 6 darab 40-50 perces epizódból áll.”

Hozzátette még, hogy a soron következő Moon Knight is az utóbbi kategóriába kerül majd. Persze ez nem tartalmazza az összes sorozatot, amit a Disney+ felsorakoztat ( nem került szóba a Hawkeye, Ms. Marvel és a What If...? sem), de bepillantást nyerhettünk, hogy körülbelül mire lehet számítani. A nézők sem akadnak fent manapság már a változó terjedelmen, ha a történet jó, akkor a többi tényező, mint az idő már nem is igazán lényeges.

A WandaVision első két epizódja ezen a pénteken debütál a Disney+ csatornán.

Szólj hozzá

hírek sorozat hír marvel loki filmajánló what if hawkeye Hír Kevin Feige Disney+ she-hulk wandavision moon knight falcon and the winter soldier