2021. jan 18.

Az Apple készíti Ridley Scott és Joaquin Phoenix Napóleon filmjét

írta: Csurilla Dániel
Az Apple készíti Ridley Scott és Joaquin Phoenix Napóleon filmjét

joaquin-phoenix-ridley-scott-gladiator-750x400.jpg

Még októberben értesültünk arról, hogy Ridley Scott Napóleon-filmet készít az Oscar-díjas Joaquin Phoenix-szel, melynek címe a Kitbag lesz. Most azonban úgy fest, hogy stúdióra talált a szuperprodukciós. Az Apple TV+ forgalmazza és gyártja majd a kosztümös eposzt, ami a sztratégosz felemelkedéséről és bukásáról fog szólni.

Ridley Scott nemrég befejezte a The Last Duel (Ben Affleck, Adam Driver és Matt Damon filmjének) utómunkáját, és jelenleg a Gucci (Lady Gaga, Jeremy Irons, Adam Driver, Jared Leto, valamint Al Pacino) filmje előkészítésével van elfoglalva. A Kitbag által két évtized elteltével ismét együtt dolgozik Scott és Phoenix a Gladiátor után – melyért első Oscar-jelölését kapta a színész.

A készülő történelmi dráma kapcsán Scott elárulta, hogy: „Napóleon egy olyan személy, aki mindig is lebilincselt. A semmiből jött, hogy uralkodjon, miközben romantikus háborúba bocsátkozott csalárd felesége, Josephine miatt. Elfoglalta a világot azért, hogy elnyerje hölgye kezét, és amikor nem sikerült, elhatározta, hogy azért hódítja meg a civilizációt, hogy elpusztítsa a nőt és önmagát a folyamatban.”

unnamed_13.jpg

Elképzelhető tehát, hogy egy romantikus-háborús eposz lesz a Kitbag, mely a rendező egy újabb 100 millió dollár feletti filmjének ígérkezik. Az Apple és Scott 2022 elején reméli a forgatás kezdetét, melynél hamarabb valóban problematikus lenne kezdődnie a Kitbag munkálatainak, mivel a rendező felsorolt filmjei rengeteg figyelmet igényelnek. A Gucci minden bizonnyal még idén mozikba kerül a tervezett bemutató szerint, ahogyan az eredetileg Fox által gyártott The Last Duel-t sem halaszthatják ennél tovább.

Phoenix kapcsán így nyilatkozott Ridley Scott: „Nincs más színész, aki olyan jól tudná bemutatni Napóleon-t, mint Joaquin. A színész ugyanis a filmtörténelem egy leginkább összetett uralkodóját formálta meg a Gladiátorban, és egy újabb hatalmas karaktert tervezünk prezentálni Napóleon esetében. Nagyszerű David Scarpa forgatókönyve, illetőleg hálásak vagyunk az Apple-nek, hogy segítségükkel széleskörben ismertté tehetjük a készülő filmet.”

A Napóleonról szóló nagyeposz így a 2022-es Oscar-díjon versenyezhet, és a szuperköltségvetésű film további legitimitással szolgálhat az Apple TV+ számára a bejelentett, Martin Scorsese rendezésében készülő Killers of the Flower Moon (Leonardo DiCaprio, Robert De Niro) mellett a díjszezonban.

Szólj hozzá

apple streaming érdekes hírek oscar jeremy irons star wars hír disney érdekesség joker friss érdekességek napóleon ben affleck matt damon lady gaga gucci filmajánló gladiátor al pacino robert de niro russell crowe martin scorsese leonardo dicaprio ridley scott jared leto joaquin phoenix oscar-díj iPhone adam driver pedro pascal cineart mandalorian cineartblog apple tv+ mandalóri kitbag the last duel killers of the flower moon