2021. jan 22.

Megváltozik Edgar Wright horrorfilmjének bemutatója is

írta: Csurilla Dániel
Megváltozik Edgar Wright horrorfilmjének bemutatója is

last-night-in-soho-crop-excl-2-750x400.jpg

A Szellemirtók: Az örökség, az Uncharted, a Morbius és a Nincs idő meghalni bemutatódátumának változását követően a Focus Features bejelentette, hogy eltolja Edgar Wright horror-thrillerének, a Last Night in Soho című, Anya Taylor-Joy és Matt Smith főszereplésével készült filmnek a premierjét. A film eredetileg 2021. április 23-án került volna mozikba, azonban Wright Twitter-bejegyzése szerint 2021. október 22-én láthatjuk csak filmszínházakban új agymenését.

Néhány hír érkezett az új filmemről, ami később kerül mozikba az éven. Tudom, hogy többen csalódottnak érzitek magatokat, de én abban reménykedem, hogy így többen úgy tudjátok megtekinteni a filmet, ahogyan eredetileg terveztük, a sötétben, mozivásznon, közönséggel. Találkozunk a mozikban 2021. október 22-én.” – olvasható a hivatalos bejegyzésben.

kepernyofelvetel_261_1.png

A Last Night In Soho az 1960-as évek Londonjában játszódó horrorfilm, amely egy fiatal, szenvedélyes lányról szól, aki belekeveredik a divat és az ármány világába, miután találkozik feltörekvő bálványával. A tér és az idő egysége felbomlik, és szörnyű titkok kerülnek felszínre.

Wright úgy jellemezte a filmet, hogy fellelhetőek időutazással kapcsolatos elemek a Last Night in Soho történetében, ahogyan Nicolas Roeg Ne nézz vissza! és Roman Polanski Iszonyat című filmjeiben is. Ez a két alkotás klasszikus pszichológiai horrorfilm, és jelentős hatásuk volt Wright filmjére, azonban Dario Argento (Mélyvörös, Sóhajok) erősen stilizált atmoszférája egyaránt fellelhető a képi világon. Ez lesz Edgar Wright első filmje a hatalmas sikerű, 2017-es Baby Driver után.

4l75tkwvdgktge7kfoegp6_1.jpg

A Sony bejelentései mellett a Disney tulajdonában lévő Fox Searchlight, amely már Searchlight Pictures néven fut, is közzétette négy bemutatásra váró filmjének premierjét, ugyanakkor a Disney részéről egyaránt számíthatunk hasonló változásokra a Fekete Özvegy kapcsán.

A Last Night in Soho csúszásával egyidőben érkezett a hír, hogy Michael Bay új akciófilmje, az Ambulance premierje is bejelentésre került. A Jake Gyllenhaal főszereplésével készült film 2022. február 18-án debütál mozikban.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier horror hír bemutató playstation érdekesség guillermo del toro marvel pókember érdekességek kevin spacey jake gyllenhaal jamie foxx daniel craig michael bay tobey maguire jared leto mark wahlberg ambulance ryan reynolds szellemirtók uncharted vezércsel andrew garfield trónok harca edgar wright matt smith fekete özvegy ansel elgort nathan drake anya taylor-joy baby driver morbius cineart cineartblog nincs idő meghalni koronavírus last night in soho