2021. jan 22.

Októberre halasztják a Nincs idő meghalni premierjét

írta: Csurilla Dániel
Októberre halasztják a Nincs idő meghalni premierjét

_110004124_dc-universal-new-crop.jpg

Beigazolódtak félelmeink. A Sony hivatalosan is eltolta Daniel Craig utolsó James Bond-filmjének, a Nincs idő meghalni premierjét áprilisról októberre. A déjà vu érzése kísérteties.

2020 márciusában a Sony-MGM produkció, a 25. Bond-film áprilisi bemutatója novemberre került a koronavírus miatt. A Nincs idő meghalni volt az egyik első blockbuster, amely halasztásra került, majd gyakorlatilag minden stúdió fél évvel, egy évvel, másfél évvel tolta ezen modell szerint nagyszabású filmjeit. 2020 novemberében ismét áprilisra került a Nincs idő meghalni, most pedig hónapokkal a bemutató előtt szintén lekerült a tavaszi premierek listájáról a film.

kepernyofelvetel_260_2.png

Hivatalos Twitter-bejegyzésben került beharangozásra az MGM részéről Daniel Craig filmjének április 2-i bemutatójának változása október 8-ra. A Sony korábban Jared Leto Marvel-filmjének, a Morbius-nak bemutatóját helyezte márciusról októberre. Egy hete pedig arról számolhattunk be, hogy egy holland mozitulajdonos felvettette a Nincs idő meghalni premierjének változását.

Kétségtelen, hogy a Sony-MGM befektetése, a 250 millió dolláros Bond-film egyre drágább a stúdióknak, amelyek visszautasították az Apple és a Netflix brutális, 600 millió dolláros összegű streaming-ajánlatát, ugyanis a stúdiók milliárd dolláros sikert remélnek a nagyszabású kémfilmtől. Egy korábbi véleménycikkünkben kiálltunk a mozik mellett, és reménykedtünk abban, hogy a blockbusterek korszaka nem érhet véget a koronavírus és a feltörekvő streaming szolgáltatók miatt, most mégis megkérdőjeleződik számos problémakör.

yopavtthkhhhi4nd8neccd_1.jpg

Vajon a tavalyi mintához hasonlóan ismét elhalasztják a The King’s Man, a Hang nélkül 2, a Fekete Özvegy, a Free Guy, a Halálos iramban 9, és egyéb mozifilmek premierjét, esetleg a Warner mintáját követve egyszerre debütálnak majd az idei filmek mozikban és streaming csatornákon? Van egyáltalán elég mozi és kellő nézői indíték ahhoz, hogy milliárd dolláros bevételi potenciállal rendelkező filmeket láthassunk?

Bár kapott hideget-meleget a Warner és az HBO Max, úgy tűnik, helyénvaló a váratlan döntésük, ugyanis a Sony mind a Nincs idő meghalni, mint a Morbius esetében ismételten halasztja filmjeit. Egyaránt csúszik Tom Holland Uncharted-filmje és a Szellemirtók: Az örökség. Elképzelhető, hogy a Pókember 3 szintén halasztásra kerül majd, s így a Disney is fontolóra veheti a szimultán bemutatást mozikban és streaming platformon.

4l75tkwvdgktge7kfoegp6_1.jpg

A Nincs idő meghalni premierjének változása jelentős dominó effektust válthat ki ismét, és akkor marad az új filmekre vágyók számára a Netflix, az HBO Max és a Disney+, mely utóbbi márciusban érkezhet Magyarországra. Minden reménye a moziélmény után sóvárgó nagyközönségnek az, hogy minél hamarabb kinyitnak a multiplexek, ahol remélhetőleg minél nagyobb filmeket minél többen nézhetünk, és így a stúdiók és a filmszínházak is túlélhetik a keserves esztendőn átívelő válságot.

Szólj hozzá

blog apple streaming érdekes hírek premier mozi hbo sony hír disney érdekesség friss marvel pókember scarlett johansson érdekességek warner filmajánló daniel craig jared leto universal netflix ryan reynolds uncharted vin diesel dwayne johnson fekete özvegy tom holland iPhone nathan drake morbius hang nélkül cineart disney+ cineartblog hbo max apple tv+ nincs idő meghalni halálos iramban 9