2020. dec 04.

Döntött a Warner: 2021-ben jönnek a mozis és az HBO Max-os premierek!

írta: Siktár Vivi
Döntött a Warner: 2021-ben jönnek a mozis és az HBO Max-os premierek!

Minden 2021-es film, mely a Warner Bros. tulajdon-, vagy forgalmazói jogát képezi, a mozi mellett streaming felületen is, az HBO Max kínálatában egy hónapig elérhetővé válik ugyanazon időben, legalábbis az Egyesült Államokban - jelentette be a Warner Bros. Pictures Group.

 hbo-max-warner-bros.jpg

A stratégia már ismerős lehet, hiszen következő, nagy várakozásnak örvendő filmjük, a Patty Jenkins által rendezett Wonder Woman 1984 idén karácsonykor ugyanezen módszerrel fog landolni a nyitva tartó mozik műsorán, valamint az HBO Max kínálatában. Az egy hónapos streaming elérhetőség után azonban a filmek kizárólagosan a mozik vetítőtermeiben érhetőek el a publikum számára, ám azok sorsa a filmszínházi forgalmazás után egyelőre kérdés tárgyát képezik.

És lássuk tisztán, 2021-ben ezen filmekre biztosan érvényes lesz az új hibrid bemutatás:
-The Little Things (r: John Lee Hancock)
-Judas and the Black Messiah (r: Shaka King)
-Tom & Jerry (r: Tim Story)
-Godzilla vs. Kong (r: Adam Wingard)
-Mortal Kombat (r: Simon McQuoid)
-Those Who Wish Me Dead (r: Taylor Sheridan)
-Démonok között 3 – Az ördög kényszerített (r: Michael Chaves)
-In the Heights (r: Jon M. Chu)
-Space Jam: A New Legacy (r: Malcolm D. Lee)
-Az Öngyilkos Osztag (r: James Gunn)
-Reminiscene (r: Lisa Joy)
-Malignant (r: James Wan)
-Dűne (r: Denis Villeneuve)
-The Many Saints of Newark (r: Alan Taylor)
-King Richard (r: Reinaldo Marcus Green)
-Cry Macho (r: Clint Eastwood)
-The Matrix 4 (r: Lana Wachowski)

warner-bros-movies-1280x720.jpg

A WarnerMedia ügyvezető igazgatója, Ann Sarnoff nyilatkozata a következő:
„Példátlan időket élünk, mely kreatív megoldásokat követelnek, s ennek kapcsán jött létre a Warner Bros. Pictures Group kezdeményezése. Senki sem akarja jobban tőlünk azt, hogy újra a szélesvásznon élvezhessük a filmek kínálta élményt. Tudjuk jól, hogy az új tartalmak az éltetőelemei a filmszínházi bemutatóknak, de most egyensúlyba kell hoznunk ezt a vágyat annak a valóságnak a tényével, hogy valószínűleg a legtöbb Egyesült Államokbeli mozi csökkentett kapacitással fog üzemelni 2021-ben.

Ezzel az egyedi, egy évre szóló tervezettel lehetőségünk nyílik támogatni partnereinknek, és eljuttatni hozzájuk a világklasszis új filmeket, miközben azon mozilátogatókat is igyekszünk kiszolgálni, akiknek nem áll módjukban, vagy éppen nem élnének a lehetőséggel aziránt, hogy ellátogassanak egy moziba. Mindkét fél számára nyertes helyzet, és rendkívül hálásak vagyunk filmkészítő társainknak, amiért még ezen nehéz időknek is folytatják velünk a közös munkát, s hogy készek innovatív választ adni az adott körülményekre.”

A hivatalos bemutatókra így a Warner Bros. új, úttörő, hibrid bemutatómodelljének alapján kerül sor, melyet stratégiai válaszként dolgoztak ki a jelenleg is tartó pandémia hatására.

https_d1e00ek4ebabms_cloudfront_net_production_57ae5bb1-3e60-47d5-8c6a-245e9820c882.jpg

A Warner Bros. Pictures Group elnöke, Toby Emmerich is nyilatkozott az ügy kapcsán:
„A hibrid bemutatási modell lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legjobban támogathassuk filmjeinket, kreatív partnereinket és a moziba látogató közösséget a 2021-es évben. Fantasztikus, széles spektrumon mozgó alkotásokat láthatunk tehetséges és látnoki erejű filmkészítőktől a következő esztendőben, s rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ezeket a közönséghez is eljuttassuk a világ minden tájékára. És mint mindig, most is 100%-kal támogatjuk premierjeinket innovatív és erős marketingkampányokkal a mozis debütálásaik alkalmával, s mindeközben lehetőséget teremtünk, hogy belföldön (USA) az HBO Max kínálatában is elérhetővé tegyük azokat a lehető legtöbb ember számára.”

Így tehát minden szem a Wonder Woman 1984 premierjére szegeződik, s arra, hogy mennyire lehet sikerstory az új forgalmazási modell a WarnerMedia és a mozik tekintetében.

Szólj hozzá

streaming érdekes film premier mozi stream hibrid érdekesség friss warner mozifilm forgalmazás mozipremier tom and jerry mortal kombat dűne pandémia patty jenkins 2021 james gunn suicide squad Clint Eastwood malignant warner bros. premierfilm cineart moziba kerül cineartblog moziba járás mátrix 4 hbo max warnermedia wonder woman 1984 koronavírus Cry Macho king richard démonok között 3 godzilla vs kong the many saints of newark space jam a new legacy