2021. jan 26.

Sorozat készül a Földönkívüli zsaruból

írta: Csurilla Dániel
Sorozat készül a Földönkívüli zsaruból

2016-ban merült fel a lehetőség az egykori 20th Century Fox számára, hogy feldolgozzák az Alien Nation-t, avagy a Földönkívüli zsarut, amely egy 1988-ban debütáló sci-fi zsarufilm James Caan, Mandy Patinkin és Terence Stamp főszereplésével. Lényegében egy Men in Black találkozása az E.T.-vel, azonban nagyon hasonlít a Will Smith-féle netflixes Bright-ra is az alapötlet.

jeff-nichols-alien-nation-750x400.jpg

Jeff Nichols, a nagyszerű Take Shelter, Mud és Éjféli látomás rendezője került a direktori székbe, azonban a Disney-Fox összeolvadás következtében fejlesztési pokolba került a tervezett feldolgozás. A történet egy veterán nyomozóról szól, akire rábízzák az első földönkívüli rendőrt, aki a los angelesi rendőrségen dolgozik.

Miután megbízták egy Hang nélkül-spinoff elkészítésével, Nichols a Team Deakins podcast-ben nyilatkozott a Földönkívüli zsaru kapcsán, és a rendező elárulta, hogy a nagyjátékfilmből tízrészes minisorozat lett, illetve abban reménykedik, hogy a Disney égisze alá tartozó, megújult 20th Century Studios zöldutat ad a szériának.

Adam Stone, Nichols operatőre, így nyilatkozott: „Egy sorozat nagyon flexibilis lehet abból a szempontból, hogy a forgatókönyvet kibővítve további, új karaktereket ismerhetünk meg.” Stone fényképezte a Take Shelter-t, a Mud-ot, az Éjféli látomást, illetve a Loving-ot. Tavaly a Vadászat operatőre volt.

Mindezt a rendező is megerősítette: „Igen, jelenleg sorozatként dolgozom a Földönkívüli zsarun. Három évet töltöttem azzal, hogy felépítsünk egy idegen civilizációt, illetve azzal, hogy megalapozzuk a konfliktusokat és a karaktereket. Készen álltunk arra, hogy megcsináljunk egy 100 millió dolláros stúdiófilmet. Aztán a Disney megvette a Fox-ot, és az üzlet keresztbe tett a filmünknek, ami egy kicsit letaglózott minket, hogy finoman fogalmazzak.”

alien-nation.jpg

A készítők szerencséjére azonban a Disney észlelte a hibát. „Megkerestek, és azt kérdezték, hogy érdekelne-e engem az, hogy sorozatot készítsek a filmből. Úgyhogy fogtam a forgatókönyvet, aztán leképeztem egy 10 részes történetre, és jelenleg várjuk a zöldutat. Mostantól felsőbb hatalmak kezében vagyunk.” – mondta Nichols.

A Földönkívüli zsaru különös ötvözete a zsarufilmek, a science fiction és a neo-noir egyvelegének. A feldolgozás híre, valamint Nichols és csapata lelkesedése azért is kiemelendő, mert nem egy hatalmas franchise-termék az Alien Nation, ugyanis az eredeti film közepes kritikákat kapott, és alig 30 millió dollár bevételre tett szert.

Készültek az 1990-es években rövid életű sorozatok, képregények a filmből, azonban egyik sem volt popkultúra szempontjából számottevő. Mindazonáltal még mindig jobb egy tehetséges és ambíciókkal teli csapat kezére bízni egy olyan projektet, amin bőven lehet javítani, mintsem, hogy teljesen elrontsanak egy alapvetően jó eredeti filmet. Azt hiszem, senki nem bánja, ha a Földönkívüli zsaru feldolgozást kap.

Amennyiben a Disney 15 különböző Star Wars-sorozatot és 10 különféle Marvel-szériát képes fejleszteni, úgy reménykedhetünk abban, hogy Nichols többéves munkája is kifizetődik a Földönkívüli zsaru feldolgozása kapcsán, amely mostantól tévésorozatként készül.

Szólj hozzá

érdekes hírek star wars superman hír bright érdekesség friss marvel will smith érdekességek tom cruise steven spielberg zack snyder al pacino robert de niro warrior netflix francis ford coppola marlon brando emily blunt james caan sorozatajánló men in black michael shannon roger deakins tom hardy john krasinski a keresztapa henry cavill adam driver jeff nichols Matthew McConaughey a holnap határa hang nélkül a quiet place cineart cineartblog alien nation földönkívüli zsaru